- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα ανεφοδιάζει εγκατάσταση ανάπτυξης πυραύλων
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας κατέγραψε κινήσεις οχημάτων ανεφοδιασμού προς τις εγκαταστάσεις πυραυλικής έρευνας της Βόρειας Κορέας στη Σανουμντόνγκ, που χαρακτηρίζει δραστηριότητα που συνδέεται με το πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, αποκαλύπτει νοτιοκορεάτικη εφημερίδα.
Η νοτιοκορεάτικη ΕΥΠ επιβεβαίωσε εξάλλου σε ενημέρωσή της στα μέλη του κοινοβουλίου την Τρίτη ότι η Βόρεια Κορέα συνέχιζε να εμπλουτίζει ουράνιο πριν από τη σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα στο Ανόι του Βιετνάμ, η οποία τερματίστηκε χωρίς ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσουν στη δημοσιότητα καμία κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της JoongAng Ilbo, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στη νοτιοκορεάτικη Βουλή.
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επαλήθευση από τη νοτιοκορεάτικη υπηρεσία πληροφοριών πως η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εμπλουτίζει ουράνιο, τονίζει η εφημερίδα.
Η Σανουμντόνγκ είναι γνωστή διότι εκεί κατασκευάστηκε ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15, που κρίνεται πως είναι ικανός να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
Η είδηση αποκαλύπτεται δύο ημέρες αφού το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και δύο αμερικανικά κέντρα μελετών ανέφεραν πως βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για να ανακατασκευαστεί τμήμα του κέντρου εκτόξευσης δορυφόρων στη Σόχε, ακόμη και καθώς διεξαγόταν η δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ο Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι θα «απογοητευόταν πάρα πολύ» για τη συμπεριφορά του Κιμ εάν η πληροφορία αυτή αληθεύει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλεί σε ισχυρότερη άμυνα και αξιακό ρόλο - Επικρίνει τη διεθνή στάση ΗΠΑ και Ισραήλ
Δηλώνει «100% μέσα», σε χιουμοριστικός τόνο αλλά χωρίς απάντηση από Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ
Η πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος το 2024 άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο
Ο Ποντίφικας καταδικάζει τη βία στη Μέση Ανατολή και υπερασπίζεται τους αμάχους
Είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και κυκλοφορούσε ελεύθερος πριν σκοτώσει την 23χρονη
«Δεν έχουν κανένα διαπραγματευτικό ατού, μόνο τον εκβιασμό με τα Στενά του Ορμούζ»
Οι πλατφόρμες φέρονται να τροφοδοτούσαν τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το Κίεβο
Είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο επισκέπτονται τη χώρα όλο και περισσότεροι επισκέπτες
Παρέμβαση Τραμπ πριν τις κάλπες και στήριξη Όρμπαν με έμφαση σε ασφάλεια, οικονομία και μετανάστευση
Επιχείρηση διάσωσης και ασφαλής μεταφορά πληρώματος στο Καράτσι
Ο 20χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου εισέρχεται στην αγορά των ποτών
Το αγόρι βρισκόταν στο ξενοδοχείο για διακοπές με την οικογένειά του
Το Ιράν καλεί τους γείτονες να απορρίψουν ΗΠΑ και Ισραήλ, επιδιώκοντας ενίσχυση της επιρροής του
Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε πλάνα ωμής βίας για να στοχοποιήσει τους μετανάστες από την Αϊτή
Δυσαρέσκεια για ΗΠΑ - Διπλωματικές επαφές σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ για σταθερότητα και ναυσιπλοΐα
Με στόχο άμεσες συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ είναι εύθραυστη η εκεχειρία και αυξανόμενη η ένταση
Η Gallup καταγράφει υψηλό στρες και πτώση αφοσίωσης - Επιπτώσεις στην παραγωγικότητα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους νέους 18 ετών να ανακαλύψουν την ήπειρο
«Θα δεχτούμε πίεση στο μέτωπο και στη διπλωματία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.