- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμα κινδύνου από Ζελένσκι: Έρχονται οι πιο δύσκολοι μήνες για την Ουκρανία
«Θα δεχτούμε πίεση στο μέτωπο και στη διπλωματία»
Η σκοτεινή πρόβλεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους δύσκολους μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι δύσκολοι για την Ουκρανία, καθώς θα αντιμετωπίσει πίεση τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και σε διπλωματικό επίπεδο για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εταίροι της Ουκρανίας έχουν ζητήσει από το Κίεβο να περιορίσει τα πλήγματά του στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα, καθώς οι διεθνείς τιμές εκτοξεύθηκαν λόγω του πολέμου στο Ιράν και της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Δεν κατονόμασε τους εταίρους αυτούς, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, δήλωσε ότι στην περίπτωση που η Ρωσία θέλει αποκλιμάκωση, θα πρέπει να σταματήσει τις δικές της επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και συμφώνησε στην επανέναρξη τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών, με τη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον.
Παραδέχτηκε, όμως, ότι οι ΗΠΑ είναι αυτήν τη στιγμή απρόθυμες να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία.
«Αυτή η εαρινή-θερινή περίοδος θα είναι αρκετά δύσκολη πολιτικά και διπλωματικά. Ίσως υπάρξει πίεση στην Ουκρανία» εκτίμησε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους, σε σχόλια που δόθηκαν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 10/4 στη δημοσιότητα από το γραφείο του. Και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει επίσης πίεση στο πεδίο της μάχης».
Παράλληλα, ο Ζελένσκι επανέλαβε το κάλεσμά του για περισσότερη διεθνή πίεση στη Ρωσία. Με την εκεχειρία δύο εβδομάδων που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αμερικάνικες κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο -που προσωρινά χαλάρωσαν εν μέρει στη διάρκεια της σύγκρουσης- θα επιβληθούν ξανά πλήρως.
Τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ εξαίρεσαν από τις αμερικανικές κυρώσεις για διάστημα 30 ημερών την πώληση ρωσικού αργού και πετρελαϊκών προϊόντων που ήταν ήδη φορτωμένα σε πλοία, σε μια προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας, στις οποίες έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή ο πόλεμος στο Ιράν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.