- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στάρμερ: «Έχω κουραστεί» με τον Τραμπ - Επαφές στον Κόλπο για εκεχειρία και Ορμούζ
Δυσαρέσκεια για ΗΠΑ - Διπλωματικές επαφές σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ για σταθερότητα και ναυσιπλοΐα
O Κιρ Στάρμερ επικρίνει τον Τραμπ, ενώ εντείνει τις επαφές στον Κόλπο για αποκλιμάκωση της κρίσης
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι έχει «κουραστεί» από τις επιπτώσεις των διεθνών εξελίξεων στο κόστος ζωής. Όπως τόνισε ο Κιρ Στάρμερ, οι διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας επιβαρύνουν σημαντικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, διαφοροποιήθηκε από την Ουάσιγκτον όσον αφορά τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν» και χαρακτηρίζοντάς τες «λάθος».
Συναντήσεις Στάρμερ στο Μπαχρέιν, για στήριξη συμμάχων και ανάγκη εκεχειρίας
Κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, ο Στάρμερ συναντήθηκε στη Μανάμα με τον βασιλιά Χαμάντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα και τον διάδοχο πρίγκιπα και πρωθυπουργό Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα. Σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ, καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις και επανέλαβε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τους συμμάχους του στην περιοχή.
Τόνισε επίσης την ανάγκη διατήρησης της εκεχειρίας ως βασικής προϋπόθεσης για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης.
Επαφές στα ΗΑΕ - Εστίαση σε Ορμούζ και εφοδιαστικές αλυσίδες
Στο Άμπου Ντάμπι, ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχιάν. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του για τα θύματα των επιθέσεων και τα συλλυπητήριά του, ενώ συμφωνήθηκε ότι η στόχευση πολιτικών υποδομών είναι αδικαιολόγητη.
Κοινός άξονας των συνομιλιών αποτέλεσε η ανάγκη αποκατάστασης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και της ομαλής ροής εμπορευμάτων, με στόχο τη στήριξη των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων.
Οι επαφές επικεντρώθηκαν επίσης στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με τις χώρες του Κόλπου, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας, της καινοτομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.
Ο Στάρμερ συνεχίζει τις διπλωματικές του επαφές στην περιοχή, επιδιώκοντας την αποκλιμάκωση της κρίσης και τη διατήρηση της εκεχειρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.