- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ερντογάν: «Αρχάριος» ο Μακρόν
Με αφορμή τη θέσπιση ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων
"Αρχάριο στην πολιτική" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τον να μάθει "την ιστορία της χώρας του" αφού το Παρίσι αποφάσισε να θεσπίσει μια ημέρα μνήμης για τη "γενοκτονία των Αρμενίων" το 1915.
"Είπα στον Μακρόν: είσαι ακόμη αρχάριος στην πολιτική, μάθε πρώτα την ιστορία της χώρας σου" υποστήριξε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber.
Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος απαρίθμησε τις αποικίες της Γαλλίας και τις σφαγές στις οποίες συμμετείχαν οι Γάλλοι, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για την Αλγερία, την Ινδοκίνα, ακόμη και τη γενοκτονία στη Ρουάντα.
Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ανάρτησε αμέσως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον "κατάλογο" αυτόν.
"Μακρόν, κατ' αρχάς, ακύρωσε το (σ.σ. την ημέρα μνήμης). Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας" συνέχισε ο Ερντογάν, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να χρησιμοποιεί "με περίσκεψη τη λέξη αυτή".
Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα τιμήσει στις 24 του μηνός "μια εθνική ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας". Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν συστηματικά από τον στρατό της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως η Άγκυρα αρνείται τον όρο αυτό, κάνοντας λόγι για σφαγές και από τις δύο πλευρές και για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς λόγω του λιμού.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Αξόι κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θέσπισε αυτήν την ημέρα "με την ελπίδα να μαζέψει ψήφους" από την αρμενική κοινότητα της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.