- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το πολικό ψύχος
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αρχίζουν να υποχωρούν, αλλά εκδόθηκε προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο πλημμυρών
Σε τουλάχιστον 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το πολικό ψύχος που σάρωσε μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα αρχίζουν να υποχωρούν σήμερα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ένα σχετικά θερμότερο Σαββατοκύριακο στα μεσοδυτικά και τα βορειοανατολικά.
Ο υδράργυρος από τη νότια Νέα Αγγλία έως το βόρειο τμήμα των Μεσοδυτικών πολιτειών αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 7 και 10 βαθμών κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα, μετά το πρωτόγνωρο στα χρονικά κύμα ψύχους, με θερμοκρασίες έως και -53 βαθμούς κελσίου (Μινεσότα).
Στο Σικάγο, όπου τα θερμόμετρα έδειξαν -30 βαθμούς κελσίου, νωρίτερα την εβδομάδα, η θερμοκρασία σήμερα το πρωί ανήλθε στους -7 βαθμούς κελσίου, προσφέροντας μια αίσθηση κανονικότητας για τα δεδομένα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
«Είναι σαν καλοκαίρι» δήλωσε η Ντολόρες Μάρεκ, ηλικίας 57 ετών. «Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με πριν».
«Ο ψυχρός αέρας που βρισκόταν πάνω από τις Μεγάλες Λίμνες, τα Μεσοδυτικά μετακινείται. Τώρα, βρίσκεται πάνω από την Πενσιλβάνια και τη Νέα Υόρκη» είπε ο μετεωρολόγος Μπράιαν Τζάκσον, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters.
«Καθώς κινείται προς τα ανατολικά, θα μεταφέρει ανέμους από τα νότια και αναμένουμε αύξηση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο».
«Σε ορισμένες περιοχές των Μεσοδυτικών πολιτειών, η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι η πιο ακραία που έχουμε ποτέ δει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» επισήμανε, από την πλευρά του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τζεφ Μάστερς, ένας μετεωρολόγος της εταιρείας Weather Underground.
Την ίδια ώρα, η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών των ΗΠΑ (Fema) εξέδωσε προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο πλημμυρών λόγω της ταχείας τήξης του χιονιού.
Η κακοκαιρία πλήττει σήμερα το ανατολικό τμήμα της χώρας. Η περιοχή της Ουάσιγκτον καλύφθηκε από πολλά εκατοστά χιονιού, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε νωρίς σήμερα το πρωί ήταν -37 βαθμοί κελσίου στο Στόνινγκτον του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.