- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόρμπιν: Το «πότε, όχι το εάν» θα υποβληθεί πρόταση μομφής είναι το ζήτημα
Επιμένει ο ηγέτης των Εργατικών
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος -- της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία -- τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The Independent ότι το θέμα είναι «το πότε, όχι το εάν» θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Για τον Κόρμπιν, αυτό θα είναι αναπόφευκτο αν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στο σχέδιό της για το Brexit.
Έχουμε καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, και προφανώς θα το κάνουμε όταν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα βρίσκεται στο χαμηλότερό της επίπεδο, που υποπτεύομαι ότι θα είναι αφού χάσει στην ψηφοφορία», εξήγησε ο Κόρμπιν στη συνέντευξή του στην Ιντιπέντεντ.
Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε όλες τις περιφέρειες για να κριθούν οι έδρες στις οποίες θα δοθεί σκληρή και αμφίρροπη μάχη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών του κόμματος ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ΗΒ τυπικά δεν θα διεξαχθούν παρά το 2022, αλλά ενδέχεται να προκηρυχθούν πρόωρα εάν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στη συμφωνία που έκλεισε όσον αφορά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Κόρμπιν προέτρεψε εξάλλου τη Μέι να συγκαλέσει νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται την ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Μπρέξιτ.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Κόρμπιν είπε ότι θα υλοποιούσε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση μεν, αλλά θα διαπραγματευόταν διαφορετικούς όρους, εάν κέρδιζε τις πιθανές πρόωρες εκλογές το 2019.
Οι Εργατικοί λένε ότι θέλουν το ΗΒ να διατηρήσει σε ισχύ την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Η τραγική ιστορία της Ζεχρά Οζούμ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Η αποκάλυψη που είχε κάνει ο ίδιος σε ένα από τα θύματά του
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την ανακοίνωση του διορισμού του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Απίθανο να φτάσει το πετρέλαιο τα 200 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας
Το καθεστώς των Αγιατολάχ επιβιώνει και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από αεροπορικές επιθέσεις
Οι περισσότεροι έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας
Η σκοτεινή πλευρά της γαστρονομικής τελειότητας είχε δείξει τα δόντια της on camera
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο «διπλωμάτης με στολή» πίσω από την επιχείρηση «Επική Οργή»
Ένα ακόμη ιρανικό χτύπημα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μας»
Προειδοποίηση: Το κείμενο περιέχει περιγραφές σεξουαλικής φύσης
Οι φρεγάτες των ευρωπαϊκών χωρών και ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου
Μαγνητικές, αγκυροβολημένες και νάρκες βυθού που συνήθως τοποθετούνται χειροκίνητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.