Κοσμος

Επίσημο: Η Μισέλ Ομπάμα «εκθρόνισε» τη Χίλαρι Κλίντον

Οι Αμερικανοί τη θαυμάζουν περισσότερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Ομπάμα
Μισέλ Ομπάμα/©EPA/MICHAEL REYNOLDS

Την πλάτη της Μισέλ Ομπάμα βλέπει πλέον η Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup για το ποια γυναίκα θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί. Η σύζυγος του Μπιλ Κλίντον βρισκόταν επί 17 συναπτά έτη στην κορυφή της σχετικής λίστας. 

Η Μισέλ Ομπάμα, που αυτήν την περίοδο κάνει παγκόσμια περιοδεία για να προωθήσει τα απομνημονεύματά της, συγκέντρωσε ποσοστό 15%. Στη δεύτερη θέση με 5% βρέθηκε η παρουσιάστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Όπρα Γουίνφρεϊ, ενώ την τρίτη μοιράζονται, με 4%, η Χίλαρι Κλίντον και η νυν Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ. Στην πέμπτη και την έκτη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η βασίλισσα Ελισάβετ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η Χίλαρι Κλίντον έχει βρεθεί στην πρώτη θέση συνολικά 22 φορές -τα 17 τελευταία χρόνια επικρατούσε συνεχώς όλων των «αντιπάλων» της.

Κυριαρχία Ομπάμα

Σταθερά στην πρώτη θέση με τον άνδρα που θαυμάζουν περισσότερο και ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει για 11η συνεχόμενη χρονιά στον... θρόνο του, μπροστά και από τον Ντόναλντ Τραμπ που, για τέταρτη χρονιά περιορίζεται στη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 19%, ο Τραμπ 13% και τρίτοι, με ποσοστό 2%, βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup διενεργείται κάθε χρόνο από το 1946 (εκτός από το 1976). Για το 2018 ρωτήθηκαν 1.025 Αμερικανοί πολίτες, από τις 3 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να κατονομάσουν τον άνδρα και τη γυναίκα (όχι κατ' ανάγκην Αμερικανούς) που θαυμάζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ