- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η «Μις Φιλιππίνες» στέφθηκε «Μις Υφήλιος» (εικόνες, video)
«Η καρδιά μου είναι γεμάτη με τόση ευγνωμοσύνη. Υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, ένιωθα την πίεση»
H Κατριόνα Γκρέι από τις Φιλιππίνες στέφθηκε σήμερα «Μις Υφήλιος». Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας κερδίζει τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς.
Η 24χρονη Φιλιππινο-αυστραλή Γκρέι είναι μοντέλο και κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και μια τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη.
«Η καρδιά μου είναι γεμάτη με τόση ευγνωμοσύνη. Υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα και ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη, ένιωθα την πίεση», είπε η Γκρέι, η οποία φορούσε ένα κόκκινο και πορτοκαλί φόρεμα εμπνευσμένο από το όρος Μαγιόν, ένα ηφαίστειο που εξερράγη φέτος.
Η Γκρέι ρωτήθηκε στη διάρκεια του διαγωνισμού ποια είναι η άποψή της για την νομιμοποίηση της κάνναβης και απάντησε ότι την υποστηρίζει για ιατρική χρήση.
Μετά την στέψη της η Γκρέι είπε στους δημοσιογράφους ότι η ερώτηση ήταν «σαφώς σχετική» και ένα «καίριο ζήτημα», προφανώς αναφερόμενη στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλάσει παγκόσμια ανησυχία.
Η Γκρέι είπε ακόμη ότι έχοντας εργαστεί σε παραγκούπολη της Μανίλας έχει μάθει να βρίσκει την ομορφιά ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.
«Μακάρι να μπορούσα να διδάξω στους ανθρώπους να είναι ευγνώμονες, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν καταπληκτικό κόσμο όπου ο αρνητισμός δεν θα γιγαντωνόταν και δεν θα καλλιεργούνταν και τα παιδιά θα είχαν στα πρόσωπά τους ένα χαμόγελο», είπε.
Η 24χρονη «Μις Νότιος Αφρική» Ταμαρίν Γκριν είναι η πρώτη επιλαχούσα και ακολουθεί η «Μις Βενεζουέλα», η 19χρονη Στέφανι Γκουτιέρες.
Η 27χρονη Άντζελα Πόνσε, η «Μις Ισπανία», έγραψε ιστορία ως η πρώτη τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενη στα 66 χρόνια του θεσμού.
Η Γκρέι είναι η τέταρτη Φιλιππινέζα που κερδίζει τον τίτλο της «Μις Υφηλίου» και η δεύτερη την τελευταία τριετία.
Στο παρελθόν οι Φιλιππίνες έχουν κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2015, το 1973 και το 1969.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.