- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιζαμπέλα Ροντρίγκες: «Βασίλισσα της Ομορφιάς» από τη παραγκούπολη
Ο τίτλος της «Μις Βενεζουέλα» απονεμήθηκε σε μια 25χρονη, η οποία προέρχεται από την μεγαλύτερη παραγκούπολη της Βενεζουέλας
Ο τίτλος της «Μις Βενεζουέλα» απονεμήθηκε σε μια 25χρονη, η οποία προέρχεται από την μεγαλύτερη παραγκούπολη της χώρας σε μια τετράωρη τελετή που στερείτο λάμψης αντανακλώντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η νέα «βασίλισσα της ομορφιάς» σε μια χώρα που λατρεύει τέτοιες διοργανώσεις ονομάζεται Ιζαμπέλα Ροντρίγκες και ήταν η «Μις Πορτουγκέζα», εκπροσωπώντας την ομώνυμη πολιτεία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη του Καράκας, την Πετάρε, όπου ζουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπες 23 υποψήφιες για τον τίτλο και πήρε το εισιτήριο για τον 69ο διαγωνισμό «Μις Κόσμος 2019».
«Από το Πετάρε στον κόσμο, τα όνειρα μπορούν τελικά να γίνουν πραγματικότητα», δήλωσε η Ροντρίγκες, η οποία εργάζεται ως μοντέλο, στη διάρκεια της ενότητας των ερωταπαντήσεων του διαγωνισμού. Τα κορίτσια, είπε, στην παραγκούπολη αυτή με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, θέλουν να την μιμηθούν.
Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της η Ιζαμπέλα είχε πει ότι το όνειρό της είναι να αποτελέσει πρότυπο για τα άλλα κορίτσια του Πετάρε.
Από την 65η τελετή, την οποία πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν βαρετή και κουραστική, δεν έλειψαν και οι γκάφες: μια υποψήφια κατέβηκε από την σκηνή χωρίς την χαρακτηριστική κορδέλα που δείχνει ποιά πολιτεία εκπροσωπεί, ενώ σε μια άλλη έπεσε το φόρεμα στη διάρκεια μιας χορογραφίας.
Οι διοργανωτές φέτος επεδίωξαν να μειώσουν το κόστος της εκδήλωσης και έτσι η εκδήλωση φιλοξενήθηκε αντί στο ιστορικό «σπίτι» της, ένα στάδιο χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, το Estudio 5 de Venevision, με 200 καθίσματα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα.
Η οικονομία της πλούσιας σε πετρέλαιο αυτής χώρας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση έπειτα από μια ύφεση που μετράει πέντε χρόνια.
Ο λαός της χώρας υφίσταται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ο πληθωρισμός για το 2019 προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα εκτοξευτεί στο 10 εκατομμύρια τοις εκατό...Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 κάτοικοι της χώρας την έχουν εγκαταλείψει από το 2015.
Η οικονομική αυτή κρίση στέρησε την λάμψη από την φετινή διοργάνωση και κάποιες από τις διαγωνιζόμενες πήγαιναν στις πρόβες με το μετρό ή το λεωφορείο.
Η τελετή πάντως παραμένει δημοφιλής στην χώρα και φέτος την παρακολούθησαν 20.000 άνθρωποι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.