- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τραγικό θάνατο σε απομακρυσμένη περιοχή του Καναδά, κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα, βρήκε μια μητέρα και το παιδί της.
Όπως έγινε γνωστό, δέχτηκαν επίθεση από αρκούδα γκρίζλι, τη Δευτέρα. Τα πτώματα της 37χρονης δασκάλας Βαλερί Τεορέ και της μόλις 10 μηνών κόρης της, Αντέλ Ρόσολτ εντοπίστηκαν έξω από την ξύλινη καλύβα τους, κοντά στη λίμνη Έιναρσον, όπου διέμεναν τους τελευταίους τρεις μήνες. Τραγική φιγούρα, ο σύντροφος της 37χρονης και πατέρας της μικρής, που τους βρήκε νεκρούς όταν επέστρεψε από το ψάρεμα.
Στην κατάθεσή του ο Γκέρμουντ Ρόσολτ υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από το ζώο, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει με καραμπίνα. Όταν έφθασε στην καλύβα, αντίκρισε το μακάβριο θέαμα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, μητέρα και κόρη δέχτηκαν την επίθεση, ενώ έκαναν τη βόλτα τους.
Η 37χρονη είχε λάβει άδεια μητρότητας. Το ζευγάρι είχε αγοράσει πριν από τρία χρόνια την καλύβα στην απομονωμένη περιοχή Γιούκον, σε απόσταση 400 χλμ. περίπου βορειοδυτικά από το σπίτι τους στην πόλη ΓουάιτΧαουζ, σκοπεύοντας να περάσουν εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Στη συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπεται το κυνήγι και η παγίδευση ζώων με σκοπό την εκμετάλλευση της γούνας του. Ο Γκέρμουντ Ρόσολτ θεωρείται έμπειρος κυνηγός και μαζί με την 37χρονη συνήθιζαν να περνούν πολύ χρόνο στη φύση.
Οι επιθέσεις αρκούδων είναι σπάνιες στην περιοχή. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταγραφεί μόλις τρεις. Η τελευταία που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος σημειώθηκε το 2006. Εκτιμάται ότι στο Γιούκον ζουν 6.000-7.000 αρκούδες γκρίζλι.
Με πληροφορίες από Daily Mail/CBS News
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το δυστύχημα στην Ισπανία μέχρι τους δασμούς του Τραμπ, τη Eurovision και την απώλεια του Βαλεντίνο – η εβδομάδα σε αριθμούς
Απεργία ζητά το συνδικάτο μηχανοδηγών μετά τα δυστυχήματα με 42 νεκρούς και σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια
Eξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει την υλοποίησή της ή ακόμη και να την «εκτροχιάσει»
Η ζωή του Τζιμ, που έστω και αργά ανακάλυψε ότι ήταν ίντερσεξ
ΠΡOΣΟΧΗ: Το άρθρο περιλαμβάνει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Τριντό ανέδειξε την «ήπια ισχύ» με προσωπική αναφορά
Εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που είχαν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην έρευνα
Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε για τον ρόλο των μεσαίων δυνάμεων
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.