- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°


Σωστικά συνεργεία που επιχειρούν στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ανέσυραν την Κυριακή άλλα τέσσερα πτώματα, μετά την κατολίσθηση βράχων την προηγουμένη, έπειτα από ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα ο ακόμη προσωρινός απολογισμός της καταστροφής να αυξηθεί στους 14 νεκρούς.
Τουλάχιστον εννιά σπίτια κι ένα εστιατόριο καταστράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν αποκολλήθηκαν ογκόλιθοι από τον λόφο Μπόα Εσπεράνσα.
Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο βαριά τραυματισμένοι, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν δέκα πτώματα και ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνταν, μέχρι τον εντοπισμό, την Κυριακή το πρωί, των πτωμάτων τους.
«Έβρεξε πολύ τις δύο τελευταίες ημέρες» κι οι αρχές είχαν κηρύξει «κατάσταση επιφυλακής, ειδικά στο Νιτερόι, όπου έγινε σύσταση στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ασφαλείς περιοχές», δήλωσε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Globo ο Χομπέρτου Χομπαντέι, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Πολιτείας Ρίο ντε Ζανέιρο.
Η πυροσβεστική και η χωροφυλακή στην Πολιτεία, που ανέπτυξαν συνολικά περίπου 200 άνδρες στον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση, εργάζονταν χωρίς διακοπή το Σάββατο και την Κυριακή για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, καθώς και για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Νιτερόι, που συνδέεται με το Ρίο με μια μεγάλη γέφυρα.
«Το 2012, όταν είχε γίνει καταγραφή των περιοχών υψηλού κινδύνου, αυτή η περιοχή δεν είχε θεωρηθεί πως ήταν υψηλού κινδύνου», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Χοντρίγκου Νέβες, ο δήμαρχος του Νιτερόι.
Ωστόσο ο Κλάουντιο ντος Σάντους, εκπρόσωπος μιας ένωσης κατοίκων της συνοικίας Μπόα Εσπεράνσα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Globo πως ένα από τα σπίτια στον λόφο είχε χαρακτηριστεί πρόσφατα επικίνδυνο λόγω του ενδεχομένου πτώσης βράχων, όμως οι κάτοικοί του δεν ήθελαν να το εγκαταλείψουν.
Υπάλληλοι «της Πολιτικής Προστασίας ήρθαν στον λόφο και χαρακτήρισαν ένα σπίτι επικίνδυνο», αλλά ούτε φρόντισαν κατόπιν «να επιδιορθωθεί», ούτε οι κάτοικοί του «να μετακομίσουν», είπε η 24χρονη Κάσια, κάτοικος της κοινότητας, διερωτώμενη «πού να πάνε να ζήσουν οι φτωχοί;».
Τον Απρίλιο του 2010, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φαβέλα στο Νιτερόι, εξαιτίας, και τότε, κατολίσθησης που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Σφραγίστηκαν τα γραφεία δυο βοηθών ευρωβουλευτών
Τα στοιχεία νέας μελέτης φτάνουν...γύρω στο 600 μ.Χ
Μετά από παράπονα χρηστών και υπαλλήλων
O πρώτος Ασιάτης πρώην αρχηγός κράτους που συλλαμβάνεται μεταξύ άλλων
Αναμονή για την επιστροφή των Γουίλιαμς και Γουίλμορ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.