- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γερμανία: Eπίδοξος διάδοχος της Μέρκελ σφυροκοπά την πολιτική της για το μεταναστευτικό
Ο Γενς Σπαν αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο»
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν επανέρχεται στις επικρίσεις του για την πολιτική που εφαρμόζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, ανεβάζοντας τον τόνο καθώς έχει αρχίσει την εκστρατεία του για να τη διαδεχθεί στην ηγεσία της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) τον Δεκέμβριο.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη 1η/11), ο Σπαν κρίνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έναντι των προσφύγων και η μετανάστευση είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που το κόμμα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της βάσης του.
Αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο».
Ο 38χρονος Σπαν είναι το ένα από τα τρία στελέχη του CDU που έχουν εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή τους να αναλάβουν την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριό του τον Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση της καγκελαρίου αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα είναι υποψήφια, αλλά θα παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το πέρας της τρέχουσας θητείας της, το 2021.
Ο Σπαν καλεί στο άρθρο του το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), να αφήσουν πίσω τους τη σύγκρουσή τους όσον αφορά την απόφαση που είχε πάρει η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα και η χώρα να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Ταυτόχρονα, σημειώνει πως, παρά τις διαψεύσεις, το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο. Η Γερμανία, γράφει, συνεχίζει να βιώνει «μη συντεταγμένη» μετανάστευση, ανθρώπων που είναι «στη συντριπτική τους πλειονότητα άνδρες», και ανέρχονται κατ' αυτόν σε περίπου 200.000 «ετησίως».
Ο Σπαν τονίζει πως οι υποσχέσεις περί προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αθετήθηκαν και η ανακατανομή και η ένταξη των προσφύγων δεν επιτεύχθηκαν. Αρνείται πως σκοπός του είναι το CDU να κάνει στροφή στη δεξιά και διαβεβαιώνει πως αυτό που θέλει είναι να εφαρμόσει πολιτικές που βασίζονται στην κοινή λογική, τις γερμανικές αξίες και την ακεραιότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.