Δύο επτάχρονοι μετανάστες πνίγηκαν και 16 αγνοούνται - Ακόμη μια τραγωδία στη Μεσόγειο
Τα θύματα ήταν «δύο παιδιά επτά ετών», διευκρίνισε μέσω Twitter η ακτιβίστρια Ελένα Μαλένο της ΜΚΟ Caminando Fronteras
Δύο επτάχρονα παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο με επισφαλή πλεούμενα, την ώρα που 16 μετανάστες αγνοούνται, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική ακτοφυλακή.
Εξάλλου, 16 μαροκινοί μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί το Σάββατο στα ανοικτά της Ναντόρ, μιας πόλης του βορειοανατολικού Μαρόκου, στην περιοχή του Ανατολικού Ριφ, σύμφωνα με μια τοπική ΜΚΟ με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σχεδόν 42.500 μετανάστες έχουν φθάσει διά θαλάσσης στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς και 433 έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ισπανικές ακτές. Οι αριθμοί αυτοί είναι περίπου τριπλάσιοι από το 2017, όταν 12.366 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία διά θαλάσσης και 145 έχασαν τη ζωή τους.
Στην Ισπανία, η υπηρεσία διάσωσης στη θάλασσα ανακοίνωσε μέσω Twitter το Σάββατο το απόγευμα ότι «53 άνθρωποι διασώθηκαν και δύο πτώματα περισυνελέγησαν» στη θάλασσα του Αλμποράν — που χωρίζει την Ισπανία από την Αλγερία και το Μαρόκο — καθώς το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν έβαζε νερό.
Τα θύματα ήταν «δύο παιδιά επτά ετών», διευκρίνισε μέσω Twitter η ακτιβίστρια Ελένα Μαλένο της ΜΚΟ Caminando Fronteras, που εξέπεμψε σήμα συναγερμού προειδοποιώντας ότι πλεούμενο αγνοείτο.
Τουλάχιστον 439 άνθρωποι διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν το στενό του Γιβραλτάρ με οκτώ πλεούμενα, κατά έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.
Στα ανοικτά του Μαρόκου 16 μετανάστες από δύο χωριά στην περιοχή της Ναντόρ αγνοούνται, ανέφερε τοπική ΜΚΟ, ενώ δύο άνθρωποι που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ισπανία διασώθηκαν «από ψαράδες» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ναντόρ.
Όλο και περισσότεροι Μαροκινοί και μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική προσπαθούν να φθάσουν στην Ισπανία, είτε διά θαλάσσης ή περνώντας τους ψηλούς φράκτες που χωρίζουν το έδαφος του Μαρόκου από τους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.