- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης στην Κύπρο αποφάσισαν Αναστασιάδης και Ακιντζί
Στις 12 Νοεμβρίου
Τη διάνοιξη των νέων σημείων διέλευσης, προς και από την κατεχόμενη Κύπρο στη Δερύνεια, κοντά στην Αμμόχωστο, και Λεύκας-Απλικίου, στις 12 Νοεμβρίου, αποφάσισαν στη σημερινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Σε δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνάντηση με τον κ. Ακιντζί έγινε σε πολύ δημιουργικό κλίμα. Πρόσθεσε ότι σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν, μίλησαν για το μέλλον της πατρίδας και επαναβεβαίωσαν ότι υπάρχει κοινή βούληση για ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στη βάση των όσων έχουν μέχρι σήμερα συζητηθεί.
Σημείωσε ακόμα ότι και οι δύο, αναμένουν την άφιξη της Τζέιν Χολ Λουτ και τις ενδεχόμενες προτάσεις που θα φέρει, για την επανέναρξη του διαλόγου.
Περαιτέρω είπε ότι επαναβεβαιώθηκε η θέση πως εκείνο που και οι δύο ηγέτες επιδιώκουν, είναι η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, αρκεί το κράτος να είναι λειτουργικό.
Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι ανέπτυξε τις απόψεις του για την αποκέντρωση των εξουσιών και στον Μουσταφά Ακιντζί όπως τις ανέλυσε στο Εθνικό Συμβούλιο, με στόχο να επιτευχθεί μια λύση που να είναι διαρκείας και να δημιουργεί ένα κράτος λειτουργικό και απόλυτα συμβατό με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για επίλυση του προβλήματος της ενοποίησης της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, ως ενός ακόμη μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σε χωριστές δηλώσεις μετά την επιστροφή του στο γραφείο του, συμφώνησε σε γενικές γραμμές με τον κ. Αναστασιάδη. Είπε ότι δεν άρχισαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις, αλλά όταν αρχίσουν δεν θα πρέπει να είναι ανοικτού τέλους.
Πρόσθεσε δε ότι και οι δύο επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στις παραμέτρους Γκουτέρες και πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος από τη συνάντηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.