- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ύποπτα δέματα σε Ομπάμα και Κλίντον
Η μία συσκευή είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος
Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε σήμερα η Μυστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση αυτή και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.
Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.
Κατά τη διάρκεια του συνήθους ελέγχου τα δέματα αυτά κρίθηκαν «ύποπτα» καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν», πρόσθεσε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Η αστυνομία της Τσαπάκουα, του προαστίου όπου βρίσκεται το σπίτι του ζεύγους Κλίντον, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI, τη Μυστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές της κομητείας Γουστσέστερ στην έρευνά τους για το δέμα που στάλθηκε στην πρώην υπουργό. «Το ζήτημα διερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές», τόνισε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο FBI.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.