Κοσμος

Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός ακινητοποίησε 87χρονη με taser (εικόνες, video)

Η ηλικιωμένη σωριάστηκε στο έδαφος, χτυπημένη στο στήθος, την ώρα που μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgia-taser.gif
Youtube

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας προκαλεί συζητήσεις στις ΗΠΑ. Αυτήν τη φορά ένας ένστολος έκανε χρήση όπλου ακινητοποίησης Taser εναντίον μιας 87χρονης, η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης του περιφραγμένου οικοπέδου πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι μια γυναίκα με μαχαίρι βρίσκεται εντός της περίφραξης. «Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δικαιολογήθηκε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Τσάτσγουορθ, επιβεβαιώνοντας ότι η ηλικιωμένη κρατούσε μαχαίρι.

old-lady3.gif
Twitter

old-lady2342342.gif
Twitter

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε σάλο στα social media.

«Δεν ήξερε αγγλικά»

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Μάρθα Αλ-Μπισάρα δεν μιλά αγγλικά και χτυπήθηκε στο στήθος, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος και οι αστυνομικοί να της περάσουν χειροπέδες.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι. Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας). Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει. Δεν το κάνει. Χρησιμοποιήσαμε Taser και όχι θανατηφόρα βία» πρόσθεσε ο Έθεριτζ, ο οποίος χαρακτήρισε «σωστή» τη χρήση του συγκεκριμένου όπλου, καθώς η ηλικιωμένη θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για τους ενστόλους.

taser23423423432.gif
Twitter

Σε κατάσταση σοκ η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, μίλησε στο NBC, τονίζοντας πως «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

Chief defends officer who used stun gun on elderly woman

Με πληροφορίες από NBC News/ABC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ