Κοσμος

Αγοράκι 2,5 ετών καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα (video)

Συνοδεύει τη συνήθειά του πίνοντας καφέ...

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
h.jpg

Ένα αγοράκι στην Ινδονησία, ο Rapi Ananda Pamungkas, είναι μόλις 2,5 ετών, κατάφερε όμως να γίνει γνωστό σε όλη τον κόσμο επειδή εδώ και δύο περίπου μήνες καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα. 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, το αγοράκι ξεκίνησε καπνίζοντας τα αποτσίγαρα της μητέρας του. Η εικόνα αυτή μάλιστα, αρχικά φαινόταν αστεία στους γονείς του - γιατί τι ποιο γλυκό από ένα παιδί που καπνίζει; - στη συνέχεια όμως τους ανησύχησε το γεγονός ότι όταν δεν του έδιναν κι άλλα είχε ξεσπάσματα.

«Το παιδί μου έχει συνηθίσει να καπνίζει πίνοντας καφέ και τρώγοντας κέικ», δηλώνει η 35χρονη μητέρα εξηγώντας ότι ξεκίνησε να καπνίζει πριν από περίπου δύο μήνες. «Αν ο Rapi δεν καπνίσει, δεν μπορεί να κοιμηθεί», συνεχίζει η μητέρα τονίζοντας ότι ακολουθούν ξεσπάσματα. Η μητέρα στέκεται επίσης και στο γεγονός ότι τα τσιγάρα τους κοστίζουν επείδη πρέπει να τα αγοράσουν. «Του αρέσει να τα κάνει όλη μέρα. Μπορεί να καπνίσει περίπου 40 την ημέρα», λέει. 

Οι γονείς του μικρού πάντως δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη βοήθεια γιατρού

Σημειώνεται ότι η Ινδονησία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος στον κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, με περίπου 9% των κάτω των 18 ετών να καπνίζει τακτικά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.