- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλείστες, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, θα είναι οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής την Κυριακή 4 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Μέτρο προληπτικού χαρακτήρα που ελήφθη για να προστατευθεί το προσωπικό και οι δυνητικοί επισκέπτες χαρακτήρισε την απόφαση η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μέρι Χαρφ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες για κάποια συγκεκριμένη απειλή ή για το ποιες ακριβώς πρεσβείες και προξενεία πρόκειται.
Μετά την ημερομηνία αυτή –κατά την οποία λήγει το Ραμαζάνι– η αμερικανική κυβέρνηση θα μελετήσει την επαναλειτουργία των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών που θα έχουν κλείσει. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε "είναι πιθανό [ορισμένες] να μείνουν κλειστές για πολλές ημέρες".
Να σημειωθεί πως η πλειονότητα των κτιρίων της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ είναι κανονικά κλειστή την Κυριακή, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε πολλές μουσουλμανικές χώρες όπου η Κυριακή είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας.
Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πως η απόφαση ελήφθη μετά από πληροφορίες για πιθανή επίθεση, χωρίς να είναι ξεκάθαρο για ποια χώρα επρόκειτο.
Το μέτρο λογικά φαίνεται ότι αφορά στις εξής χώρες, παρότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως: την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη (όπου και είχε γίνει επίθεση το 2012), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την υεμένη, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές.
Κ. Τ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Η απόφαση λαμβάνεται, όπως είπαν, στο πλαίσιο της αρχής του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 18 ετών
Επιχείρησε να σταθεί δίπλα στους παίκτες πριν απομακρυνθεί διακριτικά από τον πρόεδρο της FIFA
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.