Κοσμος

Γκρούεφσκι: το αδιέξοδο με την Ελλάδα συνεχίζεται

Για την ονομασία της ΠΓΔΜ 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46427-96426.jpg

Τις θέσεις του κόμματός του, του VMRO-DPMNE, για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ),  επανέλαβε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική επερώτηση στη Βουλή των Σκοπίων.

«Η θέση μας είναι ότι θέλουμε την επίλυση του προβλήματος αυτού και κάτι τέτοιο αναφέρεται στο πρόγραμμα του κόμματος μας. Το VMRO-DPMNE δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε λύση που θα οδηγούσε σε συνταγματικές τροποποιήσεις και σε αλλαγή του συνταγματικού μας ονόματος. Δεν συμφωνεί με λύση που μπορεί να θίξει την ταυτότητα του μακεδονικού λαού, της γλώσσας και του έθνους. Τέλος, οποιαδήποτε λύση θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεφσκι. 

Επιπλέον, είπε ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θέλει εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. «Το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι πως και εμείς και ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση του διαλόγου στο ζήτημα της ονομασίας», είπε ο κ. Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι οι δαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ -οι σχετικές με  κοινά αποδεκτή διεθνή ονομασία  όνομα της γειτονικής χώρας, υπό την ιαγίδα του ΟΗΕ- έχουν από καιρό τελματωθεί.

Γ.Σ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.