- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Για ένοπλη επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο στο Ιράκ κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα.
Σύμφωνα με το Sputnik, που επικαλείται επίσημες πηγές, ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε κυβενρητικό κτίριο στην περιοχή Ερμπίλ. Η αστυνομία αναφέρει ότι υπάρχουν 2 τραυματίες.
Ωστόσο ο Ταχίρ Αμπντουλάχ, αναπληρωτής διοικητής του Ερμπίλ, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τους δράστες. Μιλώτας στο Kurdistan 24 είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περιβάλει το κτίριο για να βρουν τους ένοπλους.
«Γύρω στις 7:45 πμ δύο ένοπλοι άνδρες προσέγγισαν την είσοδο του κυβερνείου και άνοιξαν πυρ στους φρουρούς. Αυτοί κατάφεραν να μπουν μέσα και τώρα βρίσκονται στον τρίτο όροφο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης Ταχίρ Αμπντουλάχ.
«Το κίνητρο πίσω από την επίθεση είναι ασαφές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τον κόσμο από τους δρόμους γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι της ασφάλειας.
Οι δύο ένοπλοι, οι οποίοι φώναζαν «Αλάχου Ακμπάρ», πήραν τα όπλα φρουρών του κτιρίου, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος της KRG.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των επιτιθέμενων.
Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι κάτι το σπάνιο στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ.
Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει ευρύτατα ηττηθεί στο Ιράκ, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν βομβιστικές επιθέσεις στην πολη αυτή και τα τελευταία χρόνια έχει βάλει στο στόχαστρο τις κουρδικές δυνάμεις, αλλά και αμάχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.