- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της κ. Άνγκελας Μέρκελ ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει να μην καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει δημοσκοπικά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης, που το Ινστιτούτο «Forsa» πραγματοποίησε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «RTL» και του περιοδικού «Stern», το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) παραμένει σταθερό στο 41%, ενώ απώλειες μιας μονάδας καταγράφουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που περιορίζονται στο 22%, και μια μονάδας οι "Πράσινοι", που βρίσκονται στο 12%. Το κόμμα «Αριστερά» παίρνει μια επιπλέον μονάδα και συγκεντρώνει 9%. Ακριβώς στο όριο του 5% για την είσοδο στην ομοσπονδιακή Βουλή βρίσκονται οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), σύμμαχοι της κ. Μέρκελ στο σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό. Τέλος, οι «Πειρατές» κερδίζουν δυο μονάδες, αυξάνουν το ποσοστό τους στο 4%, και, φτάνοντας κοντά στο όριο της εκπροσώπησης, φαίνεται πως είναι οι μόνοι που ωφελούνται από το σκάνδαλο.
Είναι προφανές ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το μόνο ερώτημα για της γερμανικές εκλογές είναι αν το FDP θα ξαναμπεί στη Βουλή (οπότε η κ. Μέρκελ θα συνασπιστεί ξανά μαζί του) ή όχι (οπότε η CDU θα βρει άλλο σύμμαχο).
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.