- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: 15χρονοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους σε σφαγή «τύπου Κολουμπάιν»
Καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη
Δύο 15χρονοι Βρετανοί, οι οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους, αντιγράφοντας τη σφαγή του λυκείου Κολουμπάιν στις ΗΠΑ, καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη 12 και 10 ετών από δικαστήριο του Λιντς.
Οι Τόμας Γουάιλι και Άλεξ Μπόλαντ, μαθητές σε ένα κολέγιο στο Νορθάλερτον, στη βόρεια Αγγλία, είχαν βάλει στόχο τους να επαναλάβουν τη σφαγή του Κολουμπάιν, όταν δύο έφηβοι σκότωσαν 13 ανθρώπους σε ένα σχολείο, το 1999. Είχαν μάλιστα συντάξει έναν κατάλογο με τα πρόσωπα που ήθελαν να «εξοντώσουν», που περιλάμβανε καθηγητές και συμμαθητές τους, τους οποίους κατηγορούσαν για μπούλινγκ.
Ο δικαστής υπογράμμισε ότι δεν επρόκειτο απλώς για μια «σκέψη» των παιδιών αλλά για «πραγματική συνωμοσία». Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 14 ετών την εποχή των γεγονότων, είχαν κατεβάσει από το διαδίκτυο ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή βομβών, έψαχναν για όπλα και είχαν προειδοποιήσει ορισμένους φίλους τους για τη σφαγή που σχεδίαζαν.
Σε ένα τετράδιο ο Γουάιλι, που φέρεται ως ο υποκινητής της επίθεσης, ζητούσε εκ των προτέρων συγγνώμη επειδή διέπραξε «μια από τις χειρότερες ωμότητες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» και για την αυτοκτονία του.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 οι δύο νεαροί κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία, καθώς ο ένας από αυτός είχε αποκαλύψει το σχέδιό τους σε μια φίλη του η οποία ενημέρωσε τις αρχές. Αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά έναν μήνα αργότερα συνελήφθησαν όταν εντοπίστηκαν καλώδια και εύφλεκτο υγρό σε ένα σακίδιο που είχε κρύψει ο Γουάιλι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα υλικά αυτά σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν μια βόμβα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.