- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: 15χρονοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους σε σφαγή «τύπου Κολουμπάιν»
Καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη
Δύο 15χρονοι Βρετανοί, οι οποίοι σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους συμμαθητές τους, αντιγράφοντας τη σφαγή του λυκείου Κολουμπάιν στις ΗΠΑ, καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη 12 και 10 ετών από δικαστήριο του Λιντς.
Οι Τόμας Γουάιλι και Άλεξ Μπόλαντ, μαθητές σε ένα κολέγιο στο Νορθάλερτον, στη βόρεια Αγγλία, είχαν βάλει στόχο τους να επαναλάβουν τη σφαγή του Κολουμπάιν, όταν δύο έφηβοι σκότωσαν 13 ανθρώπους σε ένα σχολείο, το 1999. Είχαν μάλιστα συντάξει έναν κατάλογο με τα πρόσωπα που ήθελαν να «εξοντώσουν», που περιλάμβανε καθηγητές και συμμαθητές τους, τους οποίους κατηγορούσαν για μπούλινγκ.
Ο δικαστής υπογράμμισε ότι δεν επρόκειτο απλώς για μια «σκέψη» των παιδιών αλλά για «πραγματική συνωμοσία». Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 14 ετών την εποχή των γεγονότων, είχαν κατεβάσει από το διαδίκτυο ένα εγχειρίδιο για την κατασκευή βομβών, έψαχναν για όπλα και είχαν προειδοποιήσει ορισμένους φίλους τους για τη σφαγή που σχεδίαζαν.
Σε ένα τετράδιο ο Γουάιλι, που φέρεται ως ο υποκινητής της επίθεσης, ζητούσε εκ των προτέρων συγγνώμη επειδή διέπραξε «μια από τις χειρότερες ωμότητες στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» και για την αυτοκτονία του.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017 οι δύο νεαροί κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία, καθώς ο ένας από αυτός είχε αποκαλύψει το σχέδιό τους σε μια φίλη του η οποία ενημέρωσε τις αρχές. Αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά έναν μήνα αργότερα συνελήφθησαν όταν εντοπίστηκαν καλώδια και εύφλεκτο υγρό σε ένα σακίδιο που είχε κρύψει ο Γουάιλι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα υλικά αυτά σκόπευαν να τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν μια βόμβα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.