Κοσμος

Ξέχασε το 17 μηνών παιδί της στο αυτοκίνητο και πέθανε από τη ζέστη

Δείτε πόσο γρήγορα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ytoki.jpg
Google Street View

Ένα μικρό παιδί 17 μηνών πέθανε όταν η μητέρα του το ξέχασε στο αυτοκίνητό της  ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους 34 βαθμούς Κελσίου. Το περιστατικό συνέβη στην Φλόριντα στις 13 Ιουλίου καθώς η μητέρα θεώρησε ότι είχε αφήσει το παιδί στο νηπιαγωγείο και στη συνέχεια πήγε στη δουλειά της.

Σύμφωνα με την αναφορά των αρχών, η οικογένεια του άτυχου παιδιού φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι λόγω εργασιών στο δικό της, και λόγω αυτής της κατάστασης η μητέρα είχε υποστεί μεγάλη πίεση και επίσης ακολουθούσε διαφορετική διαδρομή για την εργασία της.

Μετά το τέλος της δουλειάς της (δηλαδή 8 ώρες), η μητέρα πήγε κανονικά στο νηπιαγωγείο προκειμένου να πάρει το παιδί της. Εκεί όμως την πληροφόρησαν ότι το μωρό δεν είχε φτάσει ποτέ και έτσι συνειδητοποίησε τι συνέβη. Αμέσως η μητέρα οδήγησε το μωρό στο νοσοκομείο οι προσπάθειες ανάνηψης ωστόσο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία για τον θάνατο του παιδιού. Σημειώνεται ότι αυτό πιστεύεται ότι ήταν το 24ο παιδί που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ με αυτό τον τρόπο.

Πόσο γρήγορα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου

Το Getty και το metro.co.uk δημιούργησαν πίνακα που δείχνει πόσο αυξάνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με αυτόν:

  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 21 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 32 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 40.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 24 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 34 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 43.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 27 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 37 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 46.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 29 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 40 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 48.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 32 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 43 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 51.
  • Όταν η θερμοκρασία έξω είναι 35 βαθμοί Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά το θερμόμετρο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου αγγίζει τους 46 βαθμούς και σε 30 λεπτά τους 54.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ