- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιούνκερ: Μάταιες οι προσπάθειες Τραμπ να διχάσει τους Ευρωπαίους
«Θα πάω στην Ουάσινγκτον πολύ ήρεμος»
«Μάταιες» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τις «προσπάθειες» του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να «διχάσει τους Ευρωπαίους», σε ό,τι αφορά το εμπόριο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Επιτροπής ρωτήθηκε για το ταξίδι του την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι έχει ήδη προσπαθήσει, «χωρίς μεγάλη επιτυχία», όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, να εξηγήσει στον κ. Τραμπ ότι όταν πρόκειται για το εμπόριο «η ΕΕ είναι ενωμένη», επομένως, «όλες οι προσπάθειες για να διχαστούν οι Ευρωπαίοι είναι μάταιες».
Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι παρουσίασε τη συνολική θέση της ΕΕ στο G7 στον Καναδά, όπου επανέλαβε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές θέσεις. «Το ίδιο θα κάνω και τώρα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πάει στην Ουάσινγκτον πολύ ήρεμος.
«Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο Πρόεδρος Τραμπ θα επικεντρωθούν στη βελτίωση του διατλαντικού εμπορίου και τη σφυρηλάτηση μίας ισχυρότερης οικονομικής εταιρικής σχέσης» τονίζει η ανακοίνωσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Ουάσινγκτον.
Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις Βρυξέλλες είναι τεταμένες μετά την επιβολή δασμών, εκ μέρους των ΗΠΑ, στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο, στις αρχές Ιουνίου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλησε πρόσφατα ότι αυτοί οι δασμοί μπορεί να επεκταθούν και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.