- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε μια παρεξηγήσιμη δήλωση ανοικτή σε πολλές ερμηνείες προχώρησε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.
Ο Αυστριακός Επίτροπος είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».
ΝΔ: Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο
Η ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις:
Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.
Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του.
Κεφαλογιάννης: Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε αναδιάρθρωση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης τόνισε: «Σε σημερινή του ομιλία ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκε και στη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε αναδιάρθρωση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Καθώς συνοριακές διενέξεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας δεν υφίστανται μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τέτοιου είδους απαράδεκτες και άστοχες δηλώσεις προκαλούν σύγχυση και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τις ακραίες αλβανικές εθνικιστικές φωνές που διακινούν χάρτες σύμφωνα με τους οποίους το αλβανικό κράτος επεκτείνεται έως την περιοχή της Άρτας στην περιφέρεια της Ηπείρου. Καλούμε τον Επίτροπο να αποσαφηνίσει αμέσως τα λεγόμενά του ώστε να μην δίνονται αφορμές σε όλους αυτούς που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων».
Τσιόδρας: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος
«Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Αλλά μάλλον είναι αστεία...» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.
Ο κ.Χαν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπέπεσε σε ένα φραστικό λάθος, από αυτά που συνηθίζει, μιλώντας για αναδιάρθρωση συνόρων με την Αλβανία. Διαφορετικά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρα. Αλλά μάλλον είναι αστεία...
— Dimitris Tsiodras (@DTsiodras) July 11, 2018
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
111 παιδιά και 38 υγειονομικοί μεταξύ των θυμάτων - Πάνω από 2.100 τραυματίες σε δύο εβδομάδες μαχών
«Πάνω από 7.000 στόχοι στο Ιράν έχουν χτυπηθεί»
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Πλοίο με σημαία Πακιστάν διέπλευσε κανονικά τα Στενά του Ορμούζ, πιθανόν μετά από συνεννόηση με το Ιράν
Στοιχεία δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προειδοποιηθεί για τις κινήσεις της
Το συγκεκριμένο trend έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσα στο 2025
Όταν οι γονείς της εκλιπαρούσαν για δεύτερη γνώμη, δεν τους άκουσε κανείς - τώρα ο θάνατος της κόρης τους έγινε ο κανόνας
Οι συμμαχίες θα κρίνουν την επικράτηση στον δεύτερο γύρο
Ο Τραμπ πίστεψε την ίδια του την προπαγάνδα, ισχυρίζεται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.