- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αστυνομικός απάντησε στο εξώφυλλο του Rolling Stone
Με νέες φωτογραφίες από τη σύλληψη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ
Χωρίς άδεια και εξουσιοδότηση αστυνομικός-φωτογράφος δημοσιοποίησε νέες φωτογραφίες από την επιχείρηση σύλληψης του φερόμενου ως βομβιστή της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τον Σον Μέρφι έγινε ως απάντηση στο αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Rolling Stone με τον 19χρονο Τσετσένο στο πρωτοσέλιδο. Αξιωματούχοι της αστυνομικής διεύθυνσης της Μασαχουσέτης δήλωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το αν θα πρέπει να παραμείνει στο σώμα ή να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Σον Μέρφι. Ο Τσαρνάεφ εμφανίζεται μέσα από το σκάφος όπου και κρύβονταν, με τα χέρια σηκωμένα και γεμάτος αίματα, ενώ στο μέτωπό του φαίνεται η ακτίνα λέιζερ από το όπλο που τον σημαδεύει.

Ο αστυνομικός που τράβηξε τις φωτογραφίες συνόδευε την ομάδα διαχείρισης κρίσεων καθώς είχαν εντοπίσει τον ύποπτο μέσα σε μια βάρκα στην αυλή σπιτιού όπου και κρύβονταν, αφού οι Αρχές είχαν περικυκλώσει την κατοικία.

«Η αλήθεια είναι ότι ο εξωραϊσμός του προσώπου του τρόμου δεν προσβάλει μόνο τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν στο καθήκον, αλλά μπορεί ακόμη να είναι κίνητρο για εκείνους που είναι ψυχικά ασταθής να κάνουν κάτι ώστε να βάλουν το πρόσωπό τους στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone», εξήγησε ο Σον Μέρφι στο Boston Magazine.

Η απάντηση του Rolling Stone
Μέσω Facebook το περιοδικό απάντησε στο μπαράζ αρνητικών σχολίων που δέχθηκε αναφέροντας : «Οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά στα θύματα της επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και οι σκέψεις μας θα είναι πάντα κοντά σε εκείνους και τις οικογένειές τους. Το κεντρικό άρθρο του περιοδικού μας όμως βρίσκεται στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μας παράδοσης και της μακρόχρονης δέσμευσής μας για σοβαρή κάλυψη των πιο σημαντικών πολιτικών και πολιτιστικών γεγονότων της εποχής μας. Το γεγονός ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ήταν νεαρός και μάλιστα στην ίδια ηλικιακή ομάδα με τους περισσότερους αναγνώστες μας, καθιστά πιο σημαντικό για όλους μας το να εξετάσουμε σε βάθος και να αντιληφθούμε πως συμβαίνει μια τέτοιου είδους τραγωδία».

Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας βγήκαν να διαμαρτυρηθούν περίπου 30.000 άτομα
Πιθανό το αίτημα για απονομή χάριτος
Σχεδόν μισή ημέρα μαθημάτων την εβδομάδα χάνεται
Eπτά κουκουλοφόροι μπήκαν σε αποθήκη της ιστορικής οινοποιίας
Οι πίνακες «Madame Colonna Romano» και «Young Woman at the Well»
Η βρετανική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο Έπσταϊν
Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - «Ο Γκέμπελς χειροκροτεί από την κόλαση»
Ο πρώην στρατιωτικός ψυχίατρος σκότωσε 13 ανθρώπους, οι 12 από τους οποίους ήταν στρατιώτες την 5η Νοεμβρίου 2009
«Η ντροπή είναι μετριοπαθής λέξη», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης
Η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων συνδέει τις οικονομικές επιλογές του Λευκού Οίκου με την ακρίβεια
Τρεις πολίτες, ανάμεσά τους και ένας πιλότος της Saudia έχασαν τη ζωή τους
Αντιμετώπιζε από την παιδική της ηλικία εξαντλητική υπνηλία και παραισθήσεις και κανείς δεν είχε καταλάβει γιατί
Ο συγγραφέας των υπερεπιτυχιών είχε κάτι να πει για την Αμερικανίδα πρέσβειρα
Ο Πιτ Χέγκσεθ ανακοίνωσε ότι η εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν θα γίνει δημόσια
Οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις
Η αντίδρασή της μόλις έμαθε ότι κέρδισε το βραβείο
Έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμβολαίου θανάτου πίσω από τη δολοφονία του 57χρονου γιατρού στη Μαρμπέγια
Το Λαϊκό Κόμμα και το Vox εμφανίζονται κοντά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενόψει των πρόωρων εκλογών
Η ανακοίνωση της Νορβηγικής Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.