- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ταϊλάνδη: Γιατί η κατάδυση δεν είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να απεγκλωβιστούν τα παιδιά
Τα περισσότερα δεν ξέρουν κολύμπι
Η διάσωση των δώδεκα αγοριών και του προπονητή τους, που παραμένουν παγιδευμένοι στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, στη βόρεια Ταϊλάνδη, δεν είναι δυνατόν να γίνει προς το παρόν μέσω της κατάδυσής τους στα νερά, δήλωσε απόψε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων. «Τα παιδιά δεν μπορούν προς το παρόν να καταδυθούν» είπε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανάκορν, που είναι και κυβερνήτης της επαρχίας Τσιανγκ Ράι. Εξήγησε ότι η μέθοδος αυτή «δεν είναι η κατάλληλη» σε αυτή τη φάση.
Τα περισσότερα από τα παιδιά, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, δεν ξέρουν κολύμπι και κανένα τους δεν έχει κάνει ποτέ κατάδυση. Ένας έμπειρος βατραχάνθρωπος χρειάζεται έξι ώρες για να φτάσει από την είσοδο του σπηλαίου στο σημείο όπου έχει καταφύγει η ομάδα των «Αγριογούρουνων» και άλλες πέντε ώρες για να επιστρέψει. Ο θάνατος, νωρίτερα σήμερα, ενός Ταϊλανδού εθελοντή, πρώην στελέχους των ειδικών δυνάμεων, κατέδειξε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η διαδρομή.
«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο» να βγουν έξω κολυμπώντας, δήλωσε ο Ραφαέλ Αρούς, ένας Ισραηλινός εθελοντής που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης. «Σκεφτείτε, αφού σκοτώθηκε ένας κομάντο, πώς θα τα καταφέρει ένας 12χρονος;», πρόσθεσε.
Τα επίπεδα οξυγόνου έχουν μειωθεί στον θάλαμο όπου βρίσκονται τα παιδιά, όπως επιβεβαίωσε και ο Οσοτανάκορν. Ένας γιατρός βρίσκεται μαζί με την ομάδα για να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους.
Παράλληλα, οι διασώστες αναζητούν πάντα μια πρόσβαση από την κορυφή του λόφου, ένα φυσικό φρεάτιο που θα μπορούσαν να το διανοίξουν για να φτάσουν στη σπηλιά και να βγάλουν έξω τους εγκλωβισμένους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.