- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δουλειά στο διοικητικό συμβούλιο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης «πιάνει» ο Ντομινίκ Στρος Καν, δυο χρόνια περίπου μετά την αναγκαστική παραίτησή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.
Ο 64χρονος πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ διορίστηκε ένα από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής τράπεζας, θυγατρικής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, της μεγαλύτερης στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται πως ο Στρος Καν παραιτήθηκε το 2011 από τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε για τον βιασμό της 32χρονης καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό. Ο ίδιος είχε διαψεύσει κάθε κατηγορία και επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η Ντιαλό, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε. Από την ίδια υπόθεση εξανεμίστηκαν και οι φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών πέρυσι στη Γαλλία, των οποίων νικητής τελικά αναδείχθηκε ο Φρανσουά Ολάντ.
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.