- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
12 ετών και ήδη Γκραν Μετρ στο σκάκι (video, εικόνες)
Ο Ραμεσμπάμπου Πραγκνανάντα από την Ινδία είναι ένα παιδί-θαύμα
Το παιδί-θαύμα στο σκάκι, ο Ινδός Ραμεσμπάμπου Πραγκνανάντα, έγινε το Σαββατοκύριακο στα 12 του χρόνια ο νεότερος Διεθνής Γκραν Μετρ στην ιστορία του αθλήματος μη καταρρίπτοντας ωστόσο το ρεκόρ της ηλικίας μόλις για λίγους μήνες.
Ηλικίας 12 ετών, 10 μηνών και 13 ημερών, ο γιός ενός υπαλλήλου σε τράπεζα της πόλης Τσενάι, στη νότια Ινδία, απέσπασε τον πολύτιμο τίτλο χάρη στην εκπληκτική επίδοσή του στο τουρνουά σκάκι που διεξήχθη στην πόλη Ορτιζέι της βόρειας Ιταλίας και ολοκληρώθηκε χθες.
Εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο βαθμός του διεθνούς γκραν μετρ (GMI) είναι ο ανώτατος που μπορεί να αποσπάσει ένας σκακιστής. Το ρεκόρ του νεότερου Διεθνούς Γκραν Μετρ συνεχίζει να κατέχει ο Σεργκέι Καριάκιν, που το κατέκτησε το 2002 σε ηλικία 12 ετών και επτά μηνών ακριβώς.
Λόγω των πολύ περιορισμένων οικονομικών της, η οικογένεια του Ραμεσμπάμπου Πραγκνανάντα ήταν διστακτική το παιδί να αρχίσει σκάκι, παιχνίδι για το οποίο άρχισε να εκδηλώνει ενδιαφέρον από την ηλικία των 4 ετών. «Αλλά το πάθος του να παίζει σκάκι ήταν αστείρευτο. Αναγκάστηκα να ενδώσω και τον έγραψα σε μαθήματα σκάκι. Από τότε δεν έχει σταματήσει», δήλωσε στον ινδικό Τύπο ο πατέρας του, που έχει το ίδιο όνομα με τον γιο του.
«Ήταν μόλις 6 ετών όταν τερμάτισε δεύτερος στο εθνικό πρωτάθλημα για σκακιστές κάτω των οκτώ ετών. Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να τον εμποδίζω λόγω της οικονομικής μας κατάστασης», δήλωσε ο πατέρας στον ιστότοπο The News Minute.
Το παιδί θαύμα προπονείται τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα και παρακολουθεί παρτίδες σκακιού στο Διαδίκτυο. Η 17χρονη αδελφή του Βαϊσάλι Ραμεσμπάμπου είναι επίσης πρωταθλήτρια σκάκι γυναικών.
O πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σκάκι και πρώτος Ινδός που απέσπασε τον τίτλο του διεθνούς γκραν μετρ, ο Βισβανάθαν Άναντ, συνεχάρη το 12χρονο αγόρι: «Καλώς ήρθες στο κλαμπ και συγχαρητήρια Πραγκνανάντα», έγραψε στο Twitter.
Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου, ο Ραούλ Γκάντι, χαιρέτισε «αυτή την απίστευτη επιτυχία» με μήνυμά του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.