Κοσμος

Ινδία: Φιλανθρωπική οργάνωση της Μητέρας Τερέζα πωλούσε μωρά

Συνελήφθη ήδη μία γυναίκα που ανήκε στο τάγμα «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theresa.jpg
© EPA/FILIPPO MONTEFORTE

Στη σύλληψη μίας γυναίκας που ανήκε στο τάγμα της Μητέρας Τερέζα «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας» προχώρησαν οι αρχές του ινδικού κρατιδίου του Τζαρκάντ καθώς φέρεται να πούλησε ένα μωρό ηλικίας 14 ημερών. Σύμφωνα με το BBC, δύο ακόμα γυναίκες εργαζόμενες στο τάγμα  κρατούνται και ανακρίνονται και για άλλες πιθανές υποθέσεις.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έπειτα από καταγγελία που υπεβλήθη από την κρατική επιτροπή πρόνοιας παιδιών.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι και κάποια άλλα παιδιά έχουν επίσης πωληθεί παράνομα από το κέντρο», δήλωσε στο BBC αξιωματικός της αστυνομίας τονίζοντας ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα ονόματα των μητέρων των μωρών που πουλήθηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν στο κέντρο περίπου 2.1250 δολάρια σε τοπικό νόμισμα.

Από την πλευρά της η φιλανθρωπική οργάνωση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Η βραβευμένη με Νόμπελ Μητέρα Τερέζα, που πέθανε το 1997, είχε ιδρύσει το 1950  τους «Ιεραπόστολους της Φιλανθρωπίας». Η αδελφότητα μετά πάνω από 3.000 μοναχές παγκοσμίως και έχει δημιουργήσει ξενώνες, κουζίνες, σχολεία, αποικίες για λεπρούς και σπίτια για εγκαταλελειμμένα παιδιά. Παράλληλα, διοικούν κέντρα για άγαμες εγκύους, αλλά δεν ασχολούνται πλέον με υιοθεσίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ