- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο οικογένειες θυμάτων παράτυπων μεταναστών
Στην αντεπίθεση ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο οικογένειες ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από παράτυπους μετανάστες, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία αυτή για να αντεπιτεθεί στα μέσα ενημέρωσης για την αρνητική τους κάλυψη της πολιτικής του της μηδενικής ανοχής στους παράτυπους μετανάστες.
«Αυτοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που χωρίστηκαν για πάντα από τους αγαπημένους τους», δήλωσε ο Τραμπ κατά την εκδήλωση αυτή για τις ονομαζόμενες οικογένειες Angel (Άγγελος).
«Αυτές είναι οι οικογένειες που αγνοούν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μιλούν για αυτές. Πολύ άδικο», πρόσθεσε.
Η επίσκεψη αυτή στον Λευκό Οίκο έπεται της δημόσιας κατακραυγής που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ να χωρίζονται οι οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Δεχόμενος έντονες πιέσεις, ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο έδινε εντολή την Τετάρτη να σταματήσει η πολιτική αυτή, αλλά συνέχισε να καταφέρεται κατά των επικριτών του. Σε χθεσινό του μήνυμα στο Twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους μετανάστες ότι λένε «ψεύτικες ιστορίες στενοχώριας και λύπης».
Απευθυνόμενος επίσης στις οικογένειες Angel, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είπε: «Η απώλειά σας δεν είναι μάταιη. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορά μας».
Ο πρόεδρος Τραμπ απέρριψε επίσης τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.
«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό ακούγεται σαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από αυτούς που έχουμε εμείς --από τους πολίτες μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από 15.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ηρωίνης το 2016 και ότι το 90% της ηρωίνης προέρχεται "από τα νότια σύνορα".
Στην εκδήλωση αυτή είχαν κληθεί επίσης να μιλήσουν και συγγενείς των θυμάτων.
Η Μισέλ Ροτ περιέγραψε πως η κόρη της έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα φανάρι από έναν παράτυπο μετανάστη, ο οποίος αργότερα κατάφερε να διαφύγει από τη χώρα αφού κατέβαλε εγγύηση 5.000 δολαρίων.
«Ο χωρισμός μας, όπως είπαν όλοι, είναι για πάντα. Η Σάρα δεν θα γίνει ποτέ σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, θεία», είπε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.