Κοσμος

Νέα τουρκική πρόκληση: Θα φέρουμε στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς

«Δεν υπάρχει διαφυγή» ανέφερε ο Μπεκίρ Μποζντάγ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bekir432.jpg
©EPA/RAHAT DAR

Νέες απειλές μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, εξαπολύει η Άγκυρα.

Διά στόματος του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζεται ότι «οι τρομοκράτες γκιουλενιστές» θα οδηγηθούν στην Τουρκία για να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι, και ο τρομοκράτης Γκιουλέν, θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή» ανέφερε ο Μπεκίρ Μποζντάγ σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Άλλα μας είχαν πει

Ο Τούρκος αξιωματούχος επανέλαβε ότι σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε εκφραστεί μια θετική γνώμη στο ενδεχόμενο επιστροφής των στρατιωτικών στην Τουρκία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του «πάγωσε» τη συμφωνία για την επαναπροώθηση μεταναστών στα τουρκικά παράλια έπειτα από την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών. Όπως είπε, η Άγκυρα καταδικάζει τη στάση της Αθήνας.

«Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται», υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως πρόκειται «για παραβίαση των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και τους Διεθνούς Δικαίου».

Δεν αφορά ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαμάχη με την Ελλάδα δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ ή την Ε.Ε., αποτελώντας διμερές θέμα.

«Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δεν είναι σωστό η Ελλάδα να μεταφέρει το ζήτημα εκεί» ξεκαθάρισε και απείλησε:

«Δεν πρέπει η Ελλάδα να αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ