Κοσμος

Έκλεισε το τετ α τετ Πούτιν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Στις 23 Ιουνίου, στη Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
putin2342.jpg
©EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν θα επισκεφθεί τη Ρωσία έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, από τις 23 ως τις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η νοτιοκορεατική προεδρία.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Νοτιοκορεάτη προέδρου στη Ρωσία από το 1999. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σημαντικά θέματα, όπως η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και η προσπάθεια για ειρήνη και αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική.

«Αναμένουμε ότι η σύνοδος κορυφής με τον πρόεδρο Πούτιν θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, καθώς προωθείται η ειρήνευση στην κορεατική χερσόνησο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ-ουν να επισκεφτεί τη Μόσχα. Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ενδεχόμενο τετ α τετ Πούτιν με Κιμ θα μπορούσε να γίνει στο Βλαδιβοστόκ (ανατολικά της χώρας) τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την ώρα που συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής στη Σιγκαπούρη μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, το Κρεμλίνο εντείνει τις προσπάθειες να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ