- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν θα επισκεφθεί τη Ρωσία έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, από τις 23 ως τις 25 Ιουνίου, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η νοτιοκορεατική προεδρία.
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Νοτιοκορεάτη προέδρου στη Ρωσία από το 1999. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σημαντικά θέματα, όπως η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και η προσπάθεια για ειρήνη και αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική.
«Αναμένουμε ότι η σύνοδος κορυφής με τον πρόεδρο Πούτιν θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, καθώς προωθείται η ειρήνευση στην κορεατική χερσόνησο» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ-ουν να επισκεφτεί τη Μόσχα. Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ενδεχόμενο τετ α τετ Πούτιν με Κιμ θα μπορούσε να γίνει στο Βλαδιβοστόκ (ανατολικά της χώρας) τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Την ώρα που συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής στη Σιγκαπούρη μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, το Κρεμλίνο εντείνει τις προσπάθειες να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.