- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τι παθαίνουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες και αρρωσταίνουν
Για «μυστηριώδη ασθένεια» κάνει λόγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Πού εμπλέκεται η Κίνα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απομάκρυνε επειγόντως άλλους δύο Αμερικανούς διπλωμάτες, καθώς πάσχουν από μια «μυστηριώδη ασθένεια» η οποία οφείλεται σε παράξενους ήχους που άκουσαν στην Κίνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The New York Times.
Πρόκειται για νέα κρούσματα μετά από εκείνα που καταγράφηκαν σε Κούβα και Κίνα, προκαλώντας συναγερμό στις αμερικανικές αρχές. Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι ομάδα γιατρών μετέβη αεροπορικώς στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κίνας, προκειμένου να υποβάλει σε εξετάσεις το διπλωματικό προσωπικό και μέλη των οικογενειών τους.
Μέχρι σήμερα, 25 Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους, 24 στην Κούβα και ένας στην Κίνα, έχουν εμφανίσει συμπτώματα αυτής της «παράξενης ασθένειας», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Τα συμπτώματα και τα κλινικά ευρήματα παραπέμπουν σε εκείνα που εμφανίζει κάποιος σε περιπτώσεις διάσεισης ή μέτριας σοβαρότητας εγκεφαλικών τραυματισμών, προσθέτει εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Μάικ Πομπέο: Ανεξήγητο
Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί από τον περασμένο μήνα ειδική ομάδα για να εξετάζει «αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα υγείας».
«Η ακριβής φύση των τραυματισμών (...) και το εάν για όλα τα κρούσματα υπάρχουν κοινά αίτια δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί» διευκρίνισε ο Πομπέο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.