- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Le Monde: Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
«Στην Αδριανούπολη υπάρχει ένα έντονο αίσθημα αντίστασης στον Ερντογάν»
«Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος με την κατηγορία της κατασκοπείας, συμβάν που ανέβασε την ένταση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Οι Έλληνες τουρίστες δεν έρχονται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη και αυτό γίνεται πολύ αισθητό από τους εμπόρους στην πόλη που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της Άγκυρας. Οι κακές σχέσεις με την Ελλάδα απελπίζουν τον Fevzi Pekcanli, πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την περιοχή της Αδριανούπολης, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και αναρωτιέται μήπως η τουρκική κυβέρνηση, καθυστερώντας να δικάσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, έχει αποφασίσει να τους κρατά ως όμηρους.
«Την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην Αδριανούπολη, στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη, δεν την αγγίζει η "εθνικιστική ρητορική" του Ερντογάν πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου», γράφει η γαλλική εφημερίδα.
«Στους τοίχους δεν υπάρχουν αφίσες του Τούρκου προέδρου, σε αντίθεση με πολλές άλλες τουρκικές πόλεις, ενώ πραγματοποιούνται λίγες μόνο προεκλογικές συγκεντρώσεις. Αντίθετα στην πόλη, προπύργιο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (CHΡ), τα πορτραίτα του Κεμάλ Ατατούρκ δεσπόζουν παντού. Η Αδριανούπολη στην Ανατολική Θράκη είναι φιλο-ευρωπαϊκή πόλη και έντονα αντί Ερντογανική. Τόσο η πόλη όσο και η ευρύτερη περιοχή ψήφισαν 70% εναντίον του σχεδίου παραχώρησης υπερεξουσιών στον πρόεδρο, στο δημοψήφισμα του Απριλίου 2017, που έγινε στα μέτρα του ισχυρού ανδρός της Τουρκίας», σημειώνει η Le Monde. «Στην Αδριανούπολη υπάρχει ένα έντονο αίσθημα αντίστασης στον Ερντογάν», διαβεβαιώνει ο Mete Türkan που είναι επικεφαλής του Καλού Κόμματος, του κεντροδεξιού πολιτικού σχηματισμού που ιδρύθηκε πρόσφατα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.