- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να άρει τη βουλευτική ασυλία της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, ανοίγοντας το δρόμο για την παραπομπή της στη γαλλική δικαιοσύνη. Γάλλοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά της Λεπέν το 2010 όταν η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος συνέκριναν τους μουσουλμάνους που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή της Γαλλίας. Η Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους και διακρίσεων.
Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής είχε υιοθετήσει έκθεση που εισηγούνταν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Λεπέν. Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν είχε αποσπάσει ποσοστό 17,9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012. Μιλώντας στο δίκτυο LCI την Τρίτη, η Λεπέν υποστήριξε τα σχόλιά της, λέγοντας ότι θα έχανε την βουλευτική ασυλία επειδή είναι «διαφωνών». «Δεν φοβάμαι (την απόφαση), την περιφρονώ» πρόσθεσε. Είπε ότι η πρόταση για άρση της ασυλίας της αποτελεί κίνηση «εκφοβισμού». «Τόλμησα να πω όλα αυτά που σκέφτονται οι γάλλοι πολίτες» είπε.
Λ.Χ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.