Έλον Μασκ: Κουράστηκα να βλέπω ΜΜΕ να λένε ψέματα - Θα βγάλω την «Pravda»
Σκέψεις και προβληματισμοί στο Twitter για την αξιοπιστία των δημοσιογράφων από τον επικεφαλής της Tesla


Επίθεση στα ΜΜΕ και την αδυναμία (και απροθυμία) τους να περιορίσουν τα fake news εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ.
Με μπαράζ μηνυμάτων στο Twitter, άσκησε σκληρή κριτική, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που θα δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να βαθμολογούν την αξιοπιστία δημοσιευμάτων και δημοσιογράφων. Όπως είπε, ένα από τα ονόματα που σκέφτεται για το site είναι το «Pravda».
«Θα δημιουργήσω ένα site που το κοινό θα μπορεί να βαθμολογήσει την αλήθεια κάθε άρθρου και να ακολουθεί την αξιοπιστία κάθε δημοσιογράφου, διευθυντή και μέσου. Σκέφτομαι να το ονομάσω Pravda» έγραψε.
«Η υποκρισία των μεγάλων επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης, που ισχυρίζονται ότι κατέχουν την αλήθεια αλλά δημοσιεύουν μόνο όσα χρειάζονται για να κάνουν πιο εύκολο το ψέμα, είναι ο λόγος για τον οποία το κοινό δεν τις εμπιστεύεται πια» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας SpaceX.
«Το πρόβλημα είναι πως οι δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό τη διαρκή πίεση να πάρουν τα περισσότερα clicks και να κερδίσουν διαφημίσεις ή απολύονται. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αν σκεφτείς πως η Tesla δεν διαφημίζεται, αλλά οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων και αυτές που παρέχουν αέριο και πετρέλαιο ντίζελ για τα αυτοκίνητα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων διαφημιζόμενων παγκοσμίως» πρόσθεσε.
«Ακόμη και αν το κοινό αδιαφορεί, δημοσιογράφοι, αρθογράφοι και εκδότες θα νοιάζονται. Αφορά τον τρόπο που θα προσδιορίζονται» υποστήριξε επίσης.
Ο Έλον Μασκ έχει 21,8 εκατ. followers.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κεντρικό μήνυμα του βίντεο είναι ένα: η Αμερική είναι αναξιόπιστη
Το αιματηρό συμβάν έγινε την παραμονή της ανοιξιάτικης γιορτής Valborg
«Ο Θίο παρουσίασε χθες βράδυ την πρώτη του σύνθεση για τον παππού του», δήλωσε η Ιβάνκα Τραμπ
«Μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να προστατεύσει την ειρήνη στην ήπειρό μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν
Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται τον Φρίντριχ Μερτς ως νέο καγκελάριο
Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν λόγο για εκστρατεία διασυρμού εις βάρος τους
Οι πρώτες πληροφορίες
Αυξάνονται ανησυχητικά οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας - Πακιστάν
«Θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος της εποχής μας», δηλώνει ο Ισπανός σκηνοθέτης
Τρεις ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας
Ανησυχία Κιέβου για τα ρωσικά σχέδια - Νέες απειλές Μεντβέντεφ
«Η ιθαγένεια της ΕΕ δεν πωλείται» - Επικρίσεις για ξέπλυμα χρημάτων και διαφθορά μέσω του προγράμματος
Στο στόχαστρο και ο Εμανουέλ Μακρόν
Τι έμαθαν οι κάτοικοι για όσα πραγματικά είναι απαραίτητα
Με αυτό έπαιζε μουσική μέχρι τέλους ο Τζόναθαν Έβανς-Τζόουνς, που υποδυόταν τον αρχηγό της μπάντας
Λίγους μήνες μετά την αναθεώρηση της σύμβασης με την Amazon που είναι βασικός της πελάτης
Για εχθρική πολιτική πράξη έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ
Αν το ηφαίστειο εκραγεί, η στάχτη του μπορεί να καλύψει ολόκληρο το Άνκορατζ
Αιχμές για παραβίαση της συμφωνίας αποχώρησής της από τα βασιλικά καθήκοντα
Καταδικάστηκε για κατάχρηση και απάτη το 2023 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.