Κοσμος

Τι επιβάλλει τo πρωτόκολλο του γάμου Μέγκαν και Χάρι – Σελιδοδείκτη θα χρειαστούν οι καλεσμένοι

Επτά σελίδες οδηγιών στάλθηκαν - Όχι φωτογραφίες, όχι δώρα, όχι σπαθιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meghan.jpg
Getty Images / ideal/ Getty Images

Ένα ιδιαίτερο, εθιμοτυπικό πλην ισχυρό πρωτόκολλο διέπει τους γάμους της Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι και οι καλεσμένοι, στις 19 Μαΐου, θα πρέπει να σεβαστούν κατά γράμμα τους αυστηρούς κανόνες.

gamos3.jpg
Getty Images / ideal/ Getty Images

Οι οποίοι κανόνες έφτασαν τις επτά σελίδες, τις οποίες αν δεν καταφέρουν να απομνημονεύσουν οι καλεσμένοι, θα πρέπει να κυκλοφορούν με τη λίστα ανά χείρας και σελιδοδείκτη.

Οι προσκεκλημένοι θα δώσουν ραντεβού στο Windsor Farm Shop, παίρνοντας τις δύο προτεινόμενες διαδρομές. Στο Windsor Farm Shop θα υποβληθούν σε ελέγχους ασφαλείας και θα κληθούν να δείξουν την ταυτότητά τους. Δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους χειραποσκευές παρά μόνο μία τσάντα και αδιάβροχο. Φυσικά, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κάμερες ή οτιδήποτε που μπορεί να καταγράψουν εικόνα.

gamos5.jpg
Getty Images

Από εκεί, οι καλεσμένοι θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Τα δώρα, σύμφωνα με την telegraph, δεν μπορούν να μεταφερθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ή στην υποδοχή του Κάστρο του Γουίνσδορ. Αν και το ζευγάρι έχει ζητήσει από οιονδήποτε θα ήθελε να τιμήσει το γάμο τους, να εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει μια δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση, παρά να στείλει ένα γαμήλιο δώρο.

Ο Χάρι και η Μαρκλ  μάλιστα έχουν επιλέξει επτά φιλανθρωπικές οργανώσεις που θέλουν ο κόσμος να υποστηρίξει, χωρίς να έχουν άμεση σχέση με κάποια από αυτές. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται στους καλεσμένους να αναζητήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την παράδοση δώρων στο Ανάκτορο του Κένσιγκτον, σημειώνεται.

gamos4.jpg
Getty Images

Ο χαιρετισμός προς ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας προβλέπει, αν ο καλεσμένος είναι άνδρας, να υποκλιθεί χαμηλώνοντας το κεφάλι, ενώ η γυναίκα πρέπει να κάνει πραγματική υπόκλιση λυγίζοντας τα γόνατα και κρατώντας ίσια την πλάτη.

Μέχρι και το πότε οι καλεσμένοι θα πάνε στην τουαλέτα έχει προβλεφθεί στο πρωτόκολλο. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι εγκαταστάσεις της τουαλέτας είναι διαθέσιμες για χρήση από τις 09:00 μέχρι τις 11:00, οπότε η χρήση της απαγορεύεται κατά την τελετή». Η τουαλέτα θα ανοίξει ξανά μετά τις 13:00.

Οσον αφορά το ενδυματολογικό κομμάτι, οι άντρες μπορούν να φορέσουν ένα πρωινό κοστούμι και οι γυναίκες πρωινό φόρεμα και καπέλο. Το ζευγάρι έχει ζητήσει από τους καλεσμένους να μην φορέσουν μετάλλια αλλά ούτε να φέρουν ξίφη.

Η «ιδιαίτερη» απαίτηση για τα μετάλλια γίνεται μετά την εμφάνιση του Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έφτασε στον γάμο της Κέιτ Μίντλεντον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, έχοντας καρφιτσωμένο το μετάλλιό του στο στήθος.

Στον γάμο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι έχουν προσκληθεί 600 καλεσμένοι, από τους οποίους μόνο οι 200, οι πιο στενοί φίλοι και οι οικογένειες του ζευγαριού θα συνεχίσουν μετά τον γάμο. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ