- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σάλος στη Βρετανία για την απομάκρυνση κοπέλας με αυτισμό από κινηματογραφική αίθουσα
«Γελούσε δυνατά σε σκηνές που δεν το δικαιολογούσαν»
Επεισόδιο που προβληματίζει εκτυλίχθηκε σε αίθουσα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στο Σάουθ Μπανκ του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια προβολής του κλασικού φιλμ «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος».
Πρόκειται για την αγαπημένη ταινία όλων των εποχών της Τάμσιν Πάρκερ, ενός 25χρονου κοριτσιού που έχει διαγνωσθεί με το σύνδρομο Άσπεργκερ. Καλλιτέχνης και animator η ίδια, είχε τα γενέθλιά της εκείνη την ημέρα και εκμεταλλεύτηκε την αφορμή για να γιορτάσει στην κινηματογραφική αίθουσα συντροφιά με την ταινία του Σέρτζιο Λεόνε.
Οι θεατές ενοχλήθηκαν από τις αντιδράσεις της νεαρής κοπέλας. «Γελούσε δυνατά σε σκηνές που δεν το δικαιολογούσαν» είπαν μάρτυρες. «Ήταν ενοχλητικό».
Κάποιος μάλιστα τη φώναξε «bitch», όσο οι υπάλληλοι του κινηματογράφου την απομάκρυναν, φανερά θιγμένη, σοκαρισμένη και έχοντας ξεσπάσει σε λυγμούς.
«Η κόρη μου διαλύθηκε. Ένιωσε εξευτελισμό και πίκρα» είπε η μητέρα της, η οποία έτρεξε για να την πάρει όταν της τηλεφώνησαν από το λόμπι του BFI. «Την παρέλαβα με τα μάτια της να τρέχουν ασταμάτητα. Δεν μπορούσα να την ησυχάσω με τίποτα...»
Αργότερα το BFI έκανε δηλώσεις, ζητώντας συγγνώμη για «το λάθος χειρισμό ενός δύσκολου και πολυσύνθετου περιστατικού».
«Μας απασχολεί πολύ μία τέτοια κατάσταση και την παίρνουμε πολύ σοβαρά. Σήμερα το πρωί κάναμε μία εκτενέστερη έρευνα του τι ακριβώς συνέβη. Κάναμε λάθος. Και μπορούμε και οφείλουμε στο μέλλον να αντιμετωπίζουμε με πολύ καλύτερο τρόπο τέτοια περιστατικά. Οι ανάγκες όλων των θεατών μας πρέπει να είναι σεβαστές. Θα λάβουμε μέτρα, ακόμα και στην καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού μας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.