- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ρομάριο: Πελέ, βούλωσέ το, επιτέλους!
«Βασιλιάς» και Ρονάλντο στο στόχαστρο των διαδηλωτών στη Βραζιλία
Την έκρηξη της μεγάλης δόξας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Ρομάριο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πελέ, ο οποίος προέτρεψε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να βγαίνουν στους δρόμους και να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εν όψει του Μουντιάλ που θα διοργανώσει η Βραζιλία το 2014.
«Είχα υποσχεθεί να μην ξαναμιλήσω για τα σκατά που λέει ο Πελέ γιατί μιλάει καθημερινά. Δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στη χώρα. Θυμάστε μια φράση που είχα πει, πως ο σιωπηλός Πελέ είναι ένας ποιητής. Το ίδιο ισχύει και τώρα» είπε ο Ρομάριο, προτρέποντας τον Πελέ «να το βουλώσει».
Εκτός από τον Πελέ, πάντως, τις αντιδράσεις των διαδηλωτών έχει προκαλέσει και ο Ρονάλντο, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορείς να διοργανώσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χτίζοντας νοσοκομεία. Το Κύπελλο είναι μια σπουδαία ευκαιρία να έλξεις την προσοχή, επενδύσεις, τουρισμό και χιλιάδες άλλα πράγματα. Αμφιβάλλω αν η χώρα θα ήταν καλύτερη αν δεν είχε επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014». Ο Ρομάριο προέτρεψε τον Ρονάλντο, με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία, να μην ασχολείται με το θέμα «γιατί δεν μπορεί να το χειριστείς».
Θέση σε όλα αυτά πήρε και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ: «Είναι ντροπή να ξοδεύεις τόσο πολλά χρήματα γι' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και να αφήνεις σε κακή κατάσταση τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Ήμουν φτωχός και έχω ζήσει στο πετσί μου τη δυσκολία να σπουδάζεις σε δημόσιο σχολείο και να μην έχεις καλή περίθαλψη. Ακόμα μέχρι σήμερα με πονά όταν θυμάμαι πως ο πατέρας μου πέθανε γιατί δεν είχε την περίθαλψη που έπρεπε στο δημόσιο νοσοκομείο του Ρεσίφε».
Τ.Σ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.