- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τα τρία «όχι» του Εμανουέλ Μακρόν στο Κογκρέσο (video)
Να μην επιλέξουμε απομονωτισμό, προστατευτισμό και εθνικισμό
Τις τάσεις του «εθνικισμού και απομονωτισμού» στηλίτευσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας ενώπιον των μελών του Κογκρέσου και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανεφεύρουν την «πολυπολιτισμικότητα», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των γερουσιαστών και βουλευτών.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας προέτρεψε τις ΗΠΑ να απορρίψουν τον εθνικισμό και να παραμείνουν δεσμευμένες στα παγκόσμια ιδεώδη της συνεργασίας ενώπιον της τρομοκρατίας και άλλων προκλήσεων, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες μπορούν να διατηρήσουν τις ταυτότητές τους.
«Δεν συμμερίζομαι τη λατρεία για νέες ισχυρότερες εξουσίες, την εγκατάλειψη της ελευθερίας και την ψευδαίσθηση του εθνικισμού» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.
«Μπορούμε να επιλέξουμε τον απομονωτισμό, την απόσυρση και τον εθνικισμό, αυτή είναι μια επιλογή. Μπορούν να είναι δελεαστικά για εμάς ως μια προσωρινή θεραπεία για όλους τους φόβους. Αλλά το να κλείνουμε την πόρτα στον κόσμο, δεν θα σταματήσει την εξέλιξη του κόσμου» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης (JCPOA). «Η Γαλλία δεν θα αποχωρήσει από τη JCPOA, επειδή την υπογράψαμε», δήλωσε ο Μακρόν τονίζοντας ωστόσο την πρόθεση του Παρισιού να εργαστεί για μια καλύτερη συμφωνία. «Μπορούμε να εργαστούμε για μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επίσης ότι: «To Ιράν δεν θα πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.