- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
H Γαλλία χορηγεί 50 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Ανακοίνωση Μακρόν μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι θα συνεισφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατεπείγουσα χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελιζέ.
«Απόψε συγκάλεσα ΜΚΟ που εργάζονται στο πεδίο στη Συρία. Μπροστά στην ανθρωπιστική κατάσταση, η Γαλλία δημιουργεί ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης (στο οποίο θα διατεθούν κεφάλαια ύψους) 50 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Μακρόν μέσω Twitter.
Τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε ΟΗΕ που δρουν στο πεδίο στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ΟΗΕ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας.
Πάνω από είκοσι ΜΚΟ συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ, ανάμεσά τους η Action Aid, η Handicap International, η Care και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, η οποία σπαράσσεται από έναν πόλεμο που διαρκεί επτά χρόνια κι εξαιτίας του έχει εκτοπιστείμεγάλο μέρος του πληθυσμού της.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ελπίζουν να διανείμουν βοήθεια σε τουλάχιστον 100.000 Σύρους που τη χρειάζονται κατεπειγόντως έπειτα από τις πολύμηνες εχθροπραξίες οι οποίες οδήγησαν στον τερματισμό της πολιορκίας της Ανατολικής Γούτας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.