- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία η συγκλονιστική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
Κατηγορείται για προβοκάτσια από τους υποστηρικτές του Ερντογάν
Οι δραματικές εικόνες που συνέλαβε ο φακός του διακεκριμένου φωτογράφου του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη, από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ του Σαββάτου προκάλεσαν σάλο.
Ο Γιάννης Μπεχράκης βρέθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου Divan, όπου κατέφυγαν πολλοί διαδηλωτές για να προστατευθούν από τα χημικά και τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν εναντίον τους οι δυνάμεις καταστολής της τουρκικής αστυνομίας, ένα 24ωρο πριν από την αντισυγκέντρωση που είχε προκηρύξει ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.
Μεταξύ των θυμάτων από τα δακρυγόνα ήταν και ένα μικρό παιδί, που φαίνεται να μεταφέρεται στην αγκαλιά ανθρώπων. Ωστόσο, σε ένα ακόμη επεισόδιο του πολέμου προπαγάνδας στον οποίο έχει επιδοθεί η τουρκική κυβέρνηση από την αρχή των επεισοδίων στην πλατεία Ταξίμ και το Πάρκο Γκεζί, υποστηρικτές του Ερντογάν έφθασαν να κατηγορήσουν τον Γιάννη Μπεχράκη ότι η φωτογραφία που έστειλε στο Reuters δεν ήταν από την Κωνσταντινούπολη αλλά από τη... Γάζα!
Ο ίδιος ο πολυβραβευμένος φωτογράφος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Οι υποστηρικτές του Ερτογάν με κατηγορούν oτι οι φωτό που έστειλα χθες από Τουρκία είναι από τη Γάζα!!! Και ότι είμαι προβοκάτορας».
Ωστόσο, τόσο ο φακός του Μπεχράκη, καθώς και όσοι βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του Σαββάτου, στέκονται αδιάψευστοι μάρτυρες της τρομακτικής βίας των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο οποίος Ερντογάν είχε από την αρχή κατηγορήσει τα social media και ιδίως το Twitter ότι προκαλεί τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.
Δ.Κ.
(Photo © REUTERS / YANNIS BEHRAKIS)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.