Η Μέρκελ θα συγχαρεί τον Πούτιν με τηλεγράφημα
Ο εκρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συγχαρεί σύντομα τον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.
«Η καγκελάριος θα τον συγχαρεί, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα γράψει πολύ σύντομα ένα τηλεγράφημα», πρόσθεσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.
Ο εκρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις.
«Έχουμε διαφορές απόψεων με τη Ρωσία και επικρίνουμε σαφώς τις πολιτικές της Ρωσίας σε ορισμένα θέματα -στην Ουκρανία, στη Συρία», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή με την ρωσική κυβέρνηση και τον Ρώσο πρόεδρο.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «σημαντική» του νίκη στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και ζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.
«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της νέας θητείας σας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο», γράφει ο Ροχανί σε μήνυμά του προς τον Πούτιν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.
Ο πρόεδρος Ροχανί υπογραμμίζει επίσης «τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».
Το Ιράν και η Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους, προσφέροντας κυρίως στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με δεδομένο ότι οι Αμερικανοί παραδοσιακά δείχνουν μια απέχθεια προς το «μεγάλο» κράτος
Κατηγορείται για ξέπλυμα και άλλες απάτες
Θα λάβουν αποζήμιωση για την ταλαιπωρία, όχι όμως και για τις υπερωρίες τους
H υπόθεση εκδικάστηκε στη Βόρεια Ντακότα
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους σήμερα
Σχεδίαζε επίθεση στο σχολείο του
Αναπάντητα ερωτήματα και υποψίες διαφθοράς
Ήταν στην εταιρεία από το 1988
Μάρτυρας των δολοφονιών ήταν η μεγαλύτερη αδελφή
Κατάπαυση πυρός σε ενεργειακούς στόχους - Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου
Aπό την USAID μέχρι την απαγόρευση αλλαγής φύλου
Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και απολαμβάνοντας μοναδικές στιγμές
Ευρεία η απήχησή του - Απειλή για την εξουσία του προέδρου
Η κίνηση έρχεται εν μέσω εντάσεων της ΕΕ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Εντοπίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου
Αντίδραση της κυβέρνησης στις πρόσφατες συλλήψεις και απελάσεις
Μεταξύ όσων έχουν συλληφθεί είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι
Μια μέρα μετά την συνομιλία με τον Πούτιν με στόχο την κατάπαυση του πυρός
Τι απαντά στις κατηγορίες για συμμετοχή στα εγκλήματά του ράπερ
Κουμπίλιους: «Αν θέλουμε την ειρήνη πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.