Κοσμος

Τραμπ σε πρόεδρο του Μεξικού: Είσαι τρελός;

Τι ζήτησε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο από τον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντάς τον να του απαντήσει αρνητικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump234234.gif
EPA

Διαβεβαιώσεις ότι απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Μεξικανού ομολόγου του, Ενρίκε Πένια Νιέτο, να δηλώσει δημόσια πως το Μεξικό δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για το τείχος που σκοπεύει να «σηκώσει» στα σύνορα των δύο χωρών, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη δυτική Πενσιλβάνια υπέρ ενός υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο, ο Τραμπ αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε τον περασμένο μήνα με τον Πένια Νιέτο, η οποία έβαλε στο συρτάρι τα σχέδια για την πρώτη επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο θέμα όταν το πλήθος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά «χτίσε αυτό το τείχος». Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως ο Πένια Νιέτο είναι «στ' αλήθεια ωραίος τύπος» και υπέβαλε το αίτημά του με σεβασμό. «Μου είπε: "κ. πρόεδρε, θα ήθελα να κάνετε μια δήλωση πως το Μεξικό δεν θα πληρώσει για το τείχος"» αφηγήθηκε ο Τραμπ.

«Κι εγώ του απάντησα: "Είσαι τρελός; Δεν θα κάνω αυτήν τη δήλωση» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο πρόεδρος του Μεξικού επέμεινε, ο Τραμπ είπε πως αποκρίθηκε: «Γεια, γεια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσω αυτήν τη συμφωνία».

Η προεδρία του Μεξικού δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ θα επιθεωρήσει ένα «πρωτότυπο» του τείχους στην περιοχή της πόλης Σαν Ντιέγκο, την Τρίτη. Η ανέγερσή του αποτέλεσε προεκλογική υπόσχεση και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ