Κοσμος

Σύμβουλος Ερντογάν: «Όχι ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος δεν μας γονατίζει»

Προκλητικές δηλώσεις από τον Γιγίτ Μπουλούτ, την ώρα που αμερικανικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν το γεωτρύπανο της Exxon Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yigit-bulut.jpg
EPA

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς η Τουρκία διατηρεί την ίδια προκλητική συμπεριφορά (όπως είχε κάνει με την ιταλική εταιρεία ENI) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει στο γεωτρύπανο της ExxonMobil να πραγματοποιήσει εργασίες στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση TRT, ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να προσέξουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Όχι ο 6ος στόλος, ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ας βγει, ας κοπιάσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του -και το έχει κάνει ήδη- όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους» σχολίασε.

Η Άγκυρα επιμένει ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να έχουν λόγο στο «μοίρασμα» της ενεργειακής πίτας που φαίνεται να υπάρχει εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ