Κοσμος

Κόκκινος συναγερμός λόγω ψύχους και χιονιά στη Βρετανία (εικόνες, video)

Πέντε νεκροί, φόβοι για έλλειψη φυσικού αερίου και εκατοντάδες αποκλεισμένοι στους δρόμους της Σκωτίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19181200.jpg
EPA/ANDY RAIN

Ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χώρα σε «κόκκινο συναγερμό», ενώ η εφημερίδα Daily Mail να απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να βγάλει στους δρόμους τον στρατό.  

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού έχουν τεθεί οι περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και της νότιας Ουαλίας καθώς η καταιγίδα Έμμα συναντά τη χιονοθύελλα «Τέρας από Ανατολάς».

Η Βρετανία μετρά ήδη τουλάχιστον πέντε νεκρούς από το ψύχος, ενώ περισσότεροι από 300 εγκλωβίστηκαν στους παγωμένους δρόμους της Σκωτίας, κάποιοι μάλιστα έμειναν παγιδευμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους για περίπου 20 ώρες.
19186223.jpg
EPA/ROBERT PERRY

Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στους δρόμους του Λιντς και ένας άντρας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Μπερκσάιρ.

Πορτοκαλί και κίτρινοι συναγερμοί έχουν εκδοθεί για τις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της Βρετανίας, καθώς το χιόνι πέφτει αδιάκοπα από τη νύχτα και προβλέπεται να συνεχίσει να πέφτει μέχρι και την Παρασκευή το πρωί. Στο Λονδίνο ένας άνδρας πέθανε όταν βούτηξε σε παγωμένη λίμνη για να σώσει τον σκύλο του.

19186219.jpg
EPA/ROBERT PERRY


Στο μεταξύ το εθνικό δίκτυο αερίου προειδοποίησε πως το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως δεν θα έχει επαρκές απόθεμα για να καλύψει το σύνολο των σημερινών αναγκών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η έλλειψη αερίου δεν αναμένεται να πλήξει νοικοκυριά, αλλά ορισμένοι βιομηχανικοί καταναλωτές μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

19186804.jpg
EPA/RROBERT PERRY


Η μετεωρολογική υπηρεσία καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στις «κόκκινες» ζώνες να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να αποθηκεύσουν αποθέματα τροφίμων για την περίπτωση που αποκλειστούν.

19182585.jpg
EPA/WILL OLIVER


Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν χιονοθύελλες και ψυχρός αέρας. Στη Σκωτία το χιόνι αναμένεται κατά τόπους να ξεπεράσει τα 40 εκατοστά. Εκεί, όπως και στη νοτιοδυτική Βρετανία ο κόκκινος συναγερμός ισχύει από τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Κόκκινος συναγερμός είναι σε ισχύ από την Τετάρτη και σε περιοχές της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Snowy scenes across UK as 'beast from east' hits


Χιλιάδες σχολεία παραμένουν κλειστά σε νότια Ουαλία, νότια Αγγλία και Σκωτία.

Snow blankets parts of UK as 'Beast of the East' intensifies

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ