- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το όραμα της Σάμπτσάκ: Θέλω μια Ρωσία που θα την αγαπούν όλοι
«Μου αρέσει το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών» τόνισε σε ομιλία της η αντίπαλος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές
Το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών, ιδιαίτερα της Νορβηγίας, η οποία κατάφερε να διαχειρίζεται με σωστό τρόπο τα έσοδα από τους ενεργειακούς της πόρους και είναι μια χώρα με κοινωνικό προσανατολισμό, θέλει να ακολουθήσει η Ξένια Σαμπτσάκ.
Η γνωστή Ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για τη ρωσική προεδρία μίλησε ενώπιον των ψηφοφόρων της στην πόλη Μούρμανσκ, αναλύοντας το όραμά της για την επόμενη ημέρα στη Ρωσία, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος.
«Μου αρέσει το παράδειγμα των σκανδιναβικών χωρών και πιστεύω ότι αρμόζει για τη Ρωσία, καθώς εκεί δεν υπάρχει η ασυδοσία του άγριου καπιταλισμού, αλλά είναι χώρες με κοινωνικό προσανατολισμό, όπου οι άνθρωποι νοιώθουν χρήσιμοι, ότι μπορούν να προσφέρουν και έχουν κοινωνική προστασία» δήλωσε η Σαμπτσάκ.
Ο σωστός δρόμος
Αναφερόμενη στη Νορβηγία, είπε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη χώρα.
Εκθειάζοντας το νορβηγικό οικονομικό μοντέλο, η Σαμπτσάκ ανέφερε ότι η οικονομία της άρχισε να χτίζεται βασιζόμενη στον τομέα των υδρογονανθράκων, «όπως έγινε στη χώρα μας, αλλά το βιοτικό της επίπεδο δεν συγκρίνεται με το δικό μας, επειδή τα χρήματα πηγαίνουν εκεί που πρέπει, και για την ανάπτυξη των άλλων κλάδων της οικονομίας».
«Θα ήθελα να μοιάζουμε με την Νορβηγία, αλλά, είναι σίγουρο ότι δεν ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.
«Όχι» στην πολιτική του απομονωτισμού
Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της διεθνούς πολιτικής, η Σαμπτσάκ εξήγησε ότι αυτές πρέπει να είναι η εξομάλυνση των σχέσεων και των επαφών και πως η Ρωσία από οικονομικής απόψεως βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να αντέξει την πολιτική του απομονωτισμού.
Μιλώντας, εν συνεχεία, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ψηφοφόρους της, στους δημοσιογράφους, η Σαμπτσάκ -αναφερόμενη στην σημερινή επετειακή ημέρα, που είναι η Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας- ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι υπερήφανη για τους υπερασπιστές της και να μην είναι μια χώρα εισβολέας.
«Πρέπει να σταματήσουμε να θέλουμε να φοβούνται τη χώρα μας. Πρέπει οι πράξεις μας να είναι τέτοιες ώστε να αγαπούν τη Ρωσία σε όλο τον κόσμο. Και μπορούμε αυτό να το κάνουμε. Ας υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και σε κανέναν να μην επιτιθέμεθα» τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική κόντρα για το αν θα σταματήσει η αλλαγή των ρολογιών
Από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περίπου 5.000 άνθρωποι
Χιλιάδες βίντεο με γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους
Από 100 ευρώ και πάνω η βόλτα
Σε τροχιά εξέγερσης τα σχολεία - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Bρίσκεται πλέον στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης με φόντο την κληρονομιά
Οι Φιλελεύθεροι ζητούν στοιχεία για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ιδιοκτήτες της ομάδας
Συναγερμός μετά τον εντοπισμό ύποπτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη Λευκορωσία
Νοσηλεύεται στο Τενεσί - Παγώνουν οι εκτελέσεις και ξεκινά έρευνα
Πολιτικοί τριγμοί για την κυβέρνηση Σάντσεθ - Στους δρόμους οι ενοικιαστές
Απολύθηκε ένας από τους 7 κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό
Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα
Τι σημαίνει για τις τιμές
Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Δεκεμβρίου
Ενόψει των εκλογών της 27ης Οκτωβρίου
Η Ένωση Ενοικιαστών δηλώνει ότι θα προχωρήσει κανονικά στις μαζικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου
Η Σιμπέλ Σαβέλα επρόκειτο το βράδυ της Τρίτης να παραδώσει τη μικρή Βίβιαν στον πρώην σύζυγό της
Αξιωματούχος χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δίκτυα «επιδεικτικά και ανέντιμα»
Δακρυγόνα στο Στρασβούργο, πυροτεχνήματα κατά αστυνομικών στη Μασσαλία και πυρπολημένοι κάδοι στη Ρεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.