Κοσμος

Γράφουν ξυπόλυτοι στις εξετάσεις για να μη φέρνουν «σκονάκια»

Απίστευτο και όμως πραγματικό αυτό που συμβαίνει στην Ινδία - Το σκάνδαλο του 2015 και η αντιγραφή που έγινε οικογενειακή υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bare-feet254234.jpg

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας για να μην περνούν «σκονάκια» οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Αποφάσισαν να απαγορέψουν... τα παπούτσια και τις κάλτσες.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που φορούν σαγιονάρες θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αυτοί που έρχονται με παπούτσια και κάλτσες θα απομακρύνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. των εξεταστικών κέντρων του κρατιδίου, Αμάν Κισόρ.

Συνολικά 1,7 εκατ. μαθητές δίνουν εφέτος εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Δευτέρα.

Και οι γονείς στο κόλπο

Το Μπιχάρ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2015 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές, καθώς τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες γονέων και φίλων των μαθητών οι οποίοι σκαρφάλωναν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους.

Κάποιες φωτογραφίες έδειχναν ακόμα και αστυνομικούς που ήταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα να δωροδοκούνται, προκειμένου να κάνουν τα... στραβά μάτια. Έπειτα από αυτό, περίπου 750 εξεταζόμενοι αποβλήθηκαν και 300 συνελήφθηκαν, καθώς το σκάνδαλο γελοιοποίησε τις τοπικές αρχές. Η αντιγραφή των θεμάτων κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο Μπιχάρ συνεχίστηκε για πολύ καιρό.

india-antigrafi.jpg

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, μία «μαφία» (αποτελούμενη από καθηγητές και εκπαιδευτικές αρχές) συμπράττει με τους γονείς, οι οποίοι τους δωροδοκούν για να γεμίζουν ολόκληρα φύλλα με απαντήσεις. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ορισμένοι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ακόμα και στις εξετάσεις στη θέση των εξεταζομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ