- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γράφουν ξυπόλυτοι στις εξετάσεις για να μη φέρνουν «σκονάκια»
Απίστευτο και όμως πραγματικό αυτό που συμβαίνει στην Ινδία - Το σκάνδαλο του 2015 και η αντιγραφή που έγινε οικογενειακή υπόθεση
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας για να μην περνούν «σκονάκια» οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Αποφάσισαν να απαγορέψουν... τα παπούτσια και τις κάλτσες.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που φορούν σαγιονάρες θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αυτοί που έρχονται με παπούτσια και κάλτσες θα απομακρύνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. των εξεταστικών κέντρων του κρατιδίου, Αμάν Κισόρ.
Συνολικά 1,7 εκατ. μαθητές δίνουν εφέτος εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Δευτέρα.
Και οι γονείς στο κόλπο
Το Μπιχάρ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2015 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές, καθώς τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες γονέων και φίλων των μαθητών οι οποίοι σκαρφάλωναν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους.
Κάποιες φωτογραφίες έδειχναν ακόμα και αστυνομικούς που ήταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα να δωροδοκούνται, προκειμένου να κάνουν τα... στραβά μάτια. Έπειτα από αυτό, περίπου 750 εξεταζόμενοι αποβλήθηκαν και 300 συνελήφθηκαν, καθώς το σκάνδαλο γελοιοποίησε τις τοπικές αρχές. Η αντιγραφή των θεμάτων κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο Μπιχάρ συνεχίστηκε για πολύ καιρό.
Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, μία «μαφία» (αποτελούμενη από καθηγητές και εκπαιδευτικές αρχές) συμπράττει με τους γονείς, οι οποίοι τους δωροδοκούν για να γεμίζουν ολόκληρα φύλλα με απαντήσεις. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ορισμένοι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ακόμα και στις εξετάσεις στη θέση των εξεταζομένων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.