Γράφουν ξυπόλυτοι στις εξετάσεις για να μη φέρνουν «σκονάκια»
Απίστευτο και όμως πραγματικό αυτό που συμβαίνει στην Ινδία - Το σκάνδαλο του 2015 και η αντιγραφή που έγινε οικογενειακή υπόθεση
Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι αρχές του κρατιδίου Μπιχάρ στο ανατολικό τμήμα της Ινδίας για να μην περνούν «σκονάκια» οι μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Αποφάσισαν να απαγορέψουν... τα παπούτσια και τις κάλτσες.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι μόνο οι υποψήφιοι που φορούν σαγιονάρες θα έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αυτοί που έρχονται με παπούτσια και κάλτσες θα απομακρύνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. των εξεταστικών κέντρων του κρατιδίου, Αμάν Κισόρ.
Συνολικά 1,7 εκατ. μαθητές δίνουν εφέτος εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Δευτέρα.
Και οι γονείς στο κόλπο
Το Μπιχάρ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας το 2015 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αντιγραφές, καθώς τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες γονέων και φίλων των μαθητών οι οποίοι σκαρφάλωναν στους τοίχους των σχολείων για να δώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους.
Κάποιες φωτογραφίες έδειχναν ακόμα και αστυνομικούς που ήταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα να δωροδοκούνται, προκειμένου να κάνουν τα... στραβά μάτια. Έπειτα από αυτό, περίπου 750 εξεταζόμενοι αποβλήθηκαν και 300 συνελήφθηκαν, καθώς το σκάνδαλο γελοιοποίησε τις τοπικές αρχές. Η αντιγραφή των θεμάτων κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο Μπιχάρ συνεχίστηκε για πολύ καιρό.
Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, μία «μαφία» (αποτελούμενη από καθηγητές και εκπαιδευτικές αρχές) συμπράττει με τους γονείς, οι οποίοι τους δωροδοκούν για να γεμίζουν ολόκληρα φύλλα με απαντήσεις. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ορισμένοι εκπαιδευτικοί εμφανίζονται ακόμα και στις εξετάσεις στη θέση των εξεταζομένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
104 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν την Κυριακή
«Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Γεγονότα και πρόσωπα που σαν σήμερα «σημάδεψαν» την ιστορία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Μετά τα αποκαρδιωτικά στοιχεία σχετικής έκθεσης προχωρά από την επόμενη χρονιά στα συγκεκριμένα μέτρα
Κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών, ενώ παράλληλα χρηματιζόταν για να... μοιράζει προαγωγές
Ασαφή ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.